K1 i Boks

Sergej Maslobojev izgubio titulu na nevjerojatan način! Ljutito je napustio ring nakon poraza od Abene

Donegi Abena

 Screenshot (youtube, Glory)
35-godišnji Litavac nije mogao vjerovati da su mu sudac i liječnik prekinuli meč

Njemački Essen večeras je ugostio zanimljiv Glory 83 event. Dvije borbe za pojas gledali smo u sklopu eventa ponajbolje svjetske kickboksačke organizacije, a program su predvodili Sergej Maslobojev (36-6-0) i Donegi Abena (26-6-0) borbom za titulu u poluteškoj kategoriji.

Sergeej Maslobojev tražio je prvu obranu pojasa koji je osvojio u 10. mjesecu prošle godine, dok je 24-godišnji Donegi Abena tražio najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri.

Abena je na kraju uspio doći do velike pobjede, ali krenimo redom.

Borba je započela vrlo žustro i obojica su se pokazali otvorenima za bespoštedne razmjene. Abena je pritisnuo od početka, često je pokušavao udarcima koljenom u tijelo, dok je Maslobojev djelovao nešto bolje s boksačkim kombinacijama. Kako je runda odmicala, borci su postajali sve aktivniji i gledali smo vrlo uzbudljivu i izjednačenu prvu rundu. Tri suca bodovala su rundu 10-9 u korist Abene, dok su dvojica bili na strani Maslobojeva (10-9).

Litavac je nešto konkretniji bio s kickovima, a podosta frekventno bacao ih je i početkom druge runde. Abena je sredinom runde lijepo uhvatio lijevi kick Maslobojeva i srušio ga je na tlo. Sergej kao da je dodatno ubrzao nakon toga i Abenu je ispogađao s nekoliko lijepih serija. Pogodio je Maslobojev i koljenom u tijelo, a zatim je vezao desni kroše, ali Abena je čvrsto stajao na sredini ringa i uzvraćao je istom mjerom. Pred kraj runde činilo se kao da je Abena pomalo i uzdrmao Maslobojeva udarcem u tijelo i ostavio je blago bolji dojam u drugoj rundi, naročito nakon takve završnice. Tri suca bodovala su rundu rezultatom 10-9 u korist Abene, a dvojica su ponovno vidjeli Maslobojeva kao boljeg. Nakon dvije runde, Abena je vodio na tri sudačke kartice.

U nevjerojatnom tempu borili su se Maslobojev i Abena. Udarci u kombinacijama odsjedali su svakih nekoliko sekundi i Maslobojev je vrlo rano počeo isticati kandidaturu za sudjelovanje u najboljoj borbi godine. Podsjećamo, tu nagradu osvojio je za meč protiv Tarika Khbabeza u desetom mjesecu 2022. godine. Abena je jako često pogađao Maslobojeva u tijelo, dok je Maslobojev bio uspješniji s udarcima u glavu. Surinamac je krajem treće runde ipak donekle usporio i nije više bio tako oštar s kombinacijama kao u prve dvije runde. Treća runda također je bila teška za bodovanje, ali tri suca ovaj put su bili naklonjeni Maslobojevu, a runda je na dvije sudačke kartice otišla Abeni. Abena je i dalje vodio na tri sudačke kartice.

Podosta je teško opisati sve što se događalo u svakoj rundi, jer akcija nije prestajala niti sekunde i bio je ovo fantastičan kickboksački meč. Šteta što su ga upropastili liječnik i sudac zajedničkom intervencijom. Maslobojev je zadobio veliku posjekotinu na desnoj nozi zbog brojnih kickova koje je uputio, a sudac je odlučio prekinuti borbu i zatražiti pregled od strane liječnika. Liječnik je signalizirao prekid borbe 45 sekundi prije kraja četvrte runde, a Maslobojev nije mogao vjerovati što su mu napravili.

Litavac je bio stopostotno spreman nastaviti meč, nije šepao, a gotovo identičnu posjekotinu zadobio je u prošloj borbi protiv Khbabeza. Taj meč nije prekinut zbog toga.

Maslobojev je tako na bizaran način ostao bez pojasa u poluteškoj kategoriji i prekinut je njegov niz od 12 uzastopnih pobjeda. Sergej je bio strašno frustriran i ljutit zbog ovakvog prekida, a ring je napustio prije proglašenja pobjednika.

Donegi Abena ponašao se kao da je porazio Maslobojeva nokautom, a ne ovakvim prekidom. Time je vjerojatno dodatno isprovocirao Maslobojeva, ali 24-godišnji Surinamac novi je prvak Gloryjeve poluteške kategorije.

Šteta što je ovakva mrlja bačena na zbilja fantastičan meč dvojice vrhunskih kickboksača. Inače, Antonio Plazibat bio je sukomentator tijekom ove borbe i odradio je jako dobar posao.

U sunaslovnoj borbi večeri Donovan Wisse branio je pojas u srednjoj kategoriji. Surinamac se borio protiv Brazilca Cesara Almeide koji je zapravo pao vagu i nije bio u mogućnosti osvojiti pojas, ali svakako ga ne bi osvojio jer je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde borbe.

Kompletne rezultate Glory 83 eventa možete pročitati u nastavku teksta.

Glory 83 - rezultati eventa:

Glavni dio priredbe:

Donegi Abena def. Sergej Maslobojev via TKO - R4, 2:15

Donovan Wisse def. Cesar Almeida via jednoglasnom sudačkom odlukom

Guerric Billet def. Cihad Akipa Billet via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28-29-28-29-28-29-28-30-27)

Robin Ciric def. Jos van Belzen via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28-29-28-29-28-29-28-29-28)

Uku Jürjendal vs Nabil Khachab Khachab wins via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27-30-27-30-27-30-27-30-27)

Ahmad Chikh Mousa def. Berjan Peposhi via jednoglasnom odlukom sudaca (28-27-28-27-28-27-29-26-29-26)

Preliminarni dio priredbe:

Chris Wunn def. Jonathan Mayezo via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28-30-27-30-27-30-27-30-27)

Arman Hambaryan def. Sorin Caliniuc via podijeljenom odlukom sudaca (29-28-29-28-29-28-29-28-29-28)

Linker
28. travanj 2024 14:31