K1 i Boks

(VIDEO) Michael Hunter u četvrtoj rundi nokautirao protivnika kojeg je odabrao umjesto Hrgovića

Michael Hunter
 TASS/ddp USA/Profimedia
Prvi nastup Michaela Huntera za Triller Fight Club prošao je u skladu s očekivanjima

Michael Hunter uspješno je započeo novu fazu svoje boksačke karijere, prvim mečem otkako je postao članom Triller Fight Cluba. Riječ je o potezu u karijeri zbog kojeg je otkazao meč protiv Filipa Hrgovića, automatski time i priliku da postane obavezni izazivač IBF-a. Time nije samo uskratio sebi tu priliku, nego je poprilično usporio uspon Hrgovića, koji još uvijek čeka svoj prvi ovogodišnji meč.

Svoju avanturu unutar organizacije koje je u boks ušla mečevima Jakea Paula te ekshibicijom Tysona i Jonesa, Hunter je započeo u Hulu dvorani Madison Square Gardena, na priredbi Triller Verz. Hunter je bio glavna zvijezda programa, a protivnik mu je bio Mike Wilson, slabo poznati i kvalitetom poprilično prosječni borac.

Kao što se moglo i očekivati, "Bounty Hunter" svoj je posao odradio vrlo lako, završivši Wilsona u četvrtoj rundi i to je zapravo sve konkretno što se može reći o ovom meču ili bolje da ga nazovemo "mismatchu".

Huntera je dočekao i jedan pojas. Riječ je o WBA pojasa kontinentalnog američkog prvaka. Ako nas pitate koji bi to bio pojas po vrijednosti u jednoj od četiri elitne organizacije, teško bismo mogli naći odgovor, budući da ih je uistinu previše, a osim ona tri "glavna" (kod WBA su to super, regular i interim pojas), ne možemo reći da su rangirani.

Osim ovoga, vrijedi navesti kako je boksački program zapravo prethodio onome glavnom što se u Hulu teatru dogodilo. Riječ je o "hip hop battleu" između dvije grupe, The Loxa i Dipseta. Takav tip duela zapravo je ono što je Trillerova primarna aktivnost, a ovim putem pokušali su to spojiti s boksom, u koji su se nedavno poprilično ambiciozno upustili.

Što se tiče Huntera, on je zadovoljno izjavio kako jako puno očekuje od vlastite suradnje s Trillerom. No, ako to podrazumijeva ovakve mečeve, teško da će imati previše sportskog značaja. Hunter je prema BoxRecu sedmi teškaš svijeta i kao takav bi se trebao boriti protiv najboljih, a ne protiv Mike Wilsona i sličnih boksača, neovisno o tome koliko ga je Triller vjerojatno jako dobro platio, s ciljem da on bude jedan od onih oko kojih će graditi svoju boksačku priču.

Linker
28. travanj 2024 05:40