K1 i Boks

(VIDEO) Tri najbolje izvedbe na Glory 88 eventu: Plazibatov veliki rival ukrao je ‘show‘ sjajnim ‘high kickom‘

Nordine Mahieddine vs. Abdarhmane Coulibaly (desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Ponajbolja svjetska kickboksačka organizacija napravila je zanimljiv sažetak najboljih izvedbi

Fanovi kickboksa i Glory organizacije ostali su poprilično razočarani njihovom priredbom koju su prošli vikend održali u Parizu. Badr Hari i James McSweeney trebali su predvoditi taj event, a tek tijekom održavanje same priredbe, gledatelji su saznali da se taj meč neće održati.

Badr Hari odlučio je otkazati svoj meč zbog strašnog potresa koji se dogodio u Maroku dan uoči održavanja eventa i tako je publika ostala bez glavne borbe večeri. Marokanci Illias Hammouche i Ilyass Chakir odlučli su nastupiti na eventu, unatoč potresu.

Teško je Hariju zamjeriti jer mentalno nije bio spreman za nastup, ali Glory je ipak zaslužio kritike. Velika je vjerojatnost da su još prije samog eventa znali da Hari neće nastupiti, ali svejedno su se do posljednjih trenutaka ponašali kao da će borbe ipak biti.

No, dobro, njihova odluka zbog koje su vjerojatno ostali bez određenog dijela fanova. Srećom po one koji su kupili karte, ostali borci pružili su podosta interesantnih mečeva. ‘‘Show‘‘ je definitivno ukrao Alžirac Nordine Mahieddine, dobro nam poznati rival našeg Antonija Plazibata. Mahieddine je u sunaslovnoj borbi večeri spektakularnim ‘‘high kickom‘‘ nokautirao domaćeg borca Abdarhmanea Coulibalyja.

Mahhiedine je na izlasku iz klinča pogodio Coulibalyja nešto slabijim lijevim krošeom, a zapravo se radilo o savršenom ‘‘setupu‘‘ za plasirati desni ‘‘high kick‘‘. Ruke Coulibalyja ostale su nisko spuštene po izlasku iz klinča i Francuz je primio čisti udarac nogom u glavu. Brzo je sudac shvatio da nema smisla brojati Coulibalyju i borba je završila 41 sekundu prije završetka treće runde.

Alžirac je tako upisao 28. pobjedu u karijeri (28-15, 1 NC), a trenutno je treći u poretku Gloryjevih izazivača u teškoj kategoriji. Mi ga najbolje pamtimo po dvama mečevima s Plazibatom, a obojica su u tim mečevima upisali po jednu pobjedu. S obzirom da su i dalje pri vrhu teške kategorije, nije isključeno da ćemo u budućnosti gledati i trilogiju.

Osim Mahieddinea, nastupom na Glory 88 priredbi oduševila je i Amerikanka Tiffany van Soest. Amerikanci nisu pretjerano zastupljeni pri samom vrhu svjetske kickboksačke scene, ali Tiffany van Soest dugo je jedna od najboljih kickboksačica na svijetu. U svom oproštajnom meču, van Soest je ‘‘high kickom‘‘ nokautirala Sarah Moussaddak u drugoj rundi dvoboja.

Bila je to četvrta uzastopna obrana titule za Amerikanku. U dva navrata Tiffany van Soest osvajala je Gloryjevu titulu prvakinje u super bantam kategoriji (-55,38 kg/122 ‘lbs‘), a pojas je obranila ukupno pet puta. 34-godišnjakinja karijeru je završila na sjajan način, a u mirovinu odlazi nakon 26 pobjeda, šest poraza i dva neriješena ishoda.

Glory je putem svog YouTube kanala jučer podijelio video u kojem su napravili sažetak najboljih izvedbi na Glory 88 eventu, a osim van Soest i Mahieddinea, svoje mjesto u tom videu našao je i jedan domaći predstavnik. Kompletan sažetak najboljih izvedbi možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
27. travanj 2024 07:35