Ostalo

(VIDEO) 16-godišnji sin Ramzana Kadyrova uspješno debitirao u MMA-u: Pogledajte kako je završio protivnika

Khamzat Chimaev i Ali Kadyrov

 Instagram (ali Kadyrov)
Mladi Ali Kadyrov mnoge je zapravo nasmijao svojom pobjedom u organizaciji koju vodi njegov otac

Obitelj Kadyrov u posljednje vrijeme sve češće privlači pažnju MMA javnosti. Raznorazni UFC-ovi borci otvoreno se druže s Ramzanom Kadyrovim, dobivaju njegovu podršku, a neki poput Khamzata Chimaeva i Codyja Garbrandta povremeno i treniraju s Ramzanovim sinom Alijem.

16-godišnji Ali jučer je odradio svoj profesionalni MMA debi, a debitirao je pod okriljem ACA-e (Absolute Championship Akhmat). Debi mladog Kadyrova pokazao se uspješnim i Ali je nokautom u prvoj rundi došao do pobjede nad Islamom Akbarovim, 17-godišnjakom koji je također debitirao u profesionalnom MMA-u.

Točno tri minute trebao je sin čečenskog vođe da upiše svoju prvu pobjedu, ali mnogi su zapravo ismijali njegov mlaki nastup, a naročito finiš kojim je došao do pobjede. Daleko je to bilo od nečeg ozbiljnijeg i dostojnog tako jake MMA organizacije, ali treba uzeti u obzir da je mladom Aliju tek 16 godina.

Koliko će njegovi nastupi unutar ACA-e biti relevantni, teško je reći, s obzirom da je vlasnik te MMA organizacije upravo njegov otac Ramzan. Nema sumnje da će mladi Ali nabijati ‘‘score‘‘ u sličnim mečevima kao što je ovaj debi koji je odradio, ali tko zna, možda se s vremenom razvije u respektabilnog borca

Ipak je to mladić koji ravnopravno parira Khamzatu Chimaevu na sparinzima koje zajedno odrađuju. Zlobnici će reći da Chimaevu nije dozvoljeno nadjačati sina čečenskog vođe, ali Ramzan se ne bi složio.

‘‘Unatoč strašnom i eminentnom protivniku, dečki nisu bili inferiorni Khamzatu kad su u pitanju vještine. Kao što dolikuje borcima, analizirali su kretnje i slabosti svog protivnika, a nakon toga su uspostavili svoje kontranapade. Na kraju treninga, nisam odolio želji da testiram svoju snagu u prijateljskom dvoboju s našim dragom bratom.‘‘, napisao je Kadyrov u jednoj od svojih objava nakon što je objavio kraće snimke zajedničkog treninga s Khamzatom.

Teško je išta smisleno dodati, osim da će biti zanimljivo popratiti smjer u kojem će ići MMA karijera Alija Kadyrova. Zasad izaziva samo podsmijeh.

‘‘Dani Islama Makhacheva su odbrojani.‘‘, jedan je od popularnijih komentara na debi Alija Kadyrova.

Linker
11. svibanj 2024 15:29