Ostalo

Irski MMA borac pretrpio strašne ozljede na treningu: Conor McGregor donirao 25 tisuća funti i pozvao druge da pomognu

Conor McGregor (lijevo) i Ryan Curtis (desno)

 Instagram (conor Mcgregor; Ryan Curtis)
31-godišnji irski borac Ryan Curtis našao se u teškoj situaciji nakon nezgode na treningu

Strašna nezgoda zadesila je Ryana Curtisa (6-4-0), profesionalnog MMA borca iz Irske. Curtis je 11. siječnja (1. mjesec) na treningu pretrpio lom kičme, lom vrata, dislokaciju kralježnice i ostao je bez osjeta u rukama i nogama.

Te informacije objavljene su na GoFundMe računu otvorenom u njegovo ime, a štetu je pretrpila i leđna moždina. Navodno se radi o najozbiljnijom mogućoj šteti koja se može dogoditi na leđnoj moždini. Hitno je Curtis prevezen u bolnicu nakon toga, a oporavak će biti dug i mukotrpan, vjerojatno i neizvjestan.

Barem pet mjeseci Curtis će provesti u bolnici, a nakon toga slijedi nastavak rehabilitacije uz specijaliste za ozljede kralježnice. Trenutno se ne može odrediti datum kada bi se Curtis mogao oporaviti, niti je poznato u kojoj točno mjeri će se oporaviti od ovih teških ozljeda. Jasno je da je njegova MMA karijera završena

Uz sve to, Ryan sa svojom suprugom ima dvogodišnju kći Kassiju, a ovakva ozljeda također će i financijski pogoditi njegovu obitelj. Stoga je pokrenuta GoFundMe kampanja kojom se prikuplja novac koji bi pomogao njegovoj obitelji, ali i njemu samom.

150 tisuća britanskih funti postavljeno je kao krajnji cilj, a zasad je prikupljeno gotovo 114 tisuća funti. Među donatorima našla su se brojna lica iz svijeta borilačkog sporta, a najistaknutiji među njima je Conor McGregor.

Kontroverzni irski borac nerijetko završava na naslovnicama portala zbog radnji koje nisu za pohvalu, ali ovaj put zaslužuje svaku pohvalu. McGregor je donirao čak 25 tisuća funti i njegova donacija uvjerljivo je najizdašnija. Osim njega, donacije su ostavili boksač Michael Conlan (1000 funti), Bellatorov član uprave Mike Kogan (1500 funti), kao i Dillon Danis (1000 funti).

McGregor, John Kavanagh, Leah McCourt neka su od imena koja su javno pozvala na podršku Curtisu i njegovoj obitelji, a ne sumnjamo da su svojim objavama privukli dodatne donacije i pomoć za Ryana Curtisa. Borkinja Leah McCourt zapravo je i pokrenula akciju prikupljanja novca.

Ryan Curtis inače je 31-godišnji irski borac muha kategorije. Deset puta je odradio profesionalni MMA nastup, a upisao je šest pobjeda i četiri poraza. Nastupao je u velikim organizacijama poput Cage Warriorsa, Bellatora, Bravea i BAMMA-e, a posljednji nastup odradio je krajem četvrtog mjeseca prošle godine.

Nadamo se što bržem i što uspješnijem povratku ovog irskog borca. Donaciju možete ostaviti klikom na LINK.

Linker
26. travanj 2024 05:37