Ostalo

ONE-ov predsjednik: ‘Mogu potvrditi da je Ngannou u pregovorima s nama, pripremamo završnu ponudu‘

Francis Ngannou

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Chatri Sityodtong nije mogao previše otkriti, ali dao je ponešto informacija

Vrijeme prolazi, ali novosti oko angažmana Francisa Ngannoua i dalje su poprilično šture i nekonkretne. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije još uvijek nije pronašao novog poslodavca, niti je ugovorio nekakav boksački meč.

U prilog mu ide činjenica da je propao meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, jer ‘‘Gypsy King‘‘ je ranije ove godine isticao da će se boriti protiv Ngannoua, ukoliko se ne uspije dogovoriti s Oleksandrom Usykom. Iako su pregovori Usyka i Furyja zasad propali, trenutno nema niti govora o meču između Furyja i Ngannoua.

Spominjao je Francis da je u određenim pregovorima i s Deontayjem Wilderom, ali ‘‘Bronze Bomber‘‘ u posljednje vrijeme spominje samo Anthonyja Joshuu i potencijalni meč protiv britanskog teškaša. Stvara se dojam da vrhunski boksači ne vide naročit smisao u obračunu s Francisom, a Ngannou će se možda morati okrenuti pronalasku MMA organizacije unutar koje će se skrasiti.

Među favoritima za potpisivanje Ngannoua navodno su PFL i ONE Championship. Zasad se ne zna koga će Francis odabrati i koga favorizira, a niti ONE-ov predsjednik nije dao puno više informacija. Chatri Sityodtong u razgovoru s Chaelom Sonnenom potvrdio je interes ONE-a za potpisivanjem Ngannoua.

‘‘Mislim da Francis donosi faktor uzbuđenja sa svojom nokauterskom snagom. Vjerujem da velike vijesti o njemu uskoro dolaze, neovisno radi li se o MMA-u ili o boksu.‘‘

ONE-ov predsjednik podsjetio je Sonnena kako je ONE Championship nekoć organizirao veliki boksački meč, a bilo je to 2018. godine. Srisaket Sor Rungvisai tada je branio WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u muha kategoriji i uspješno je porazio Irana Diaza na ONE-ovom eventu. Čelni čovjek ONE-a ne skriva da se planiraju širiti i na boksačko tržište, a Francisu bi to moglo odgovarati.

Pred kraj razgovora između Sonnena i Chatrija, Sonnen je ponovno pokrenuo temu o mogućem dolasku Ngannoua u ONE Championship. Chatri je ovaj put dao malo konkretniji odgovor s više informacija.

‘‘Volim Francisa i on je dobra osoba, ali ja ne znam gdje će on završiti. Mogu potvrditi da smo u pregovorima i to je to. On ima jako puno ponuda. Mi nismo još dali svoju konačnu ponudu, a u pregovorima smo posljednjih nekoliko mjeseci. Sastavljamo našu konačnu ponudu.‘‘, rekao je Sityodtong, a potom ga je Sonnen pitao bi li Ngannou odmah napao titulu prvaka u teškoj kategoriji.

‘‘Vjerojatno. Prvo ćemo imati meč za ujedinjenje titula između privremenog prvaka i prvaka. Bhullar i Malykhin su kompletni borci, a ukoliko Francis dođe u našu tešku kategoriju, imat će pune ruke posla. Tu je i ‘Buchecha‘ koji je također gladan za osvajanjem svjetske titule. Ako se Francis pridruži, čeka ga puno posla.‘‘, objasnio je ONE-ov predsjednik.

Zanimljiva je situacija oko Ngannoua, ali Kameruncu je 36 godina i nema previše vremena za premišljanje. Odluku će morati donijeti uskoro, jer vrijeme mu odlazi u nepovrat.

Linker
08. svibanj 2024 11:49