Regija

(VIDEO) ‘Kako prolazi kroz vatru, bez da se opeče?‘: Pogledajte vrhunsku analizu Plazibatovih vještina

Antonio Plazibat

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
Najbolji hrvatski kickboksač predmet je tehničke analize na jednom vrlo popularnom YouTube kanalu

Hrvatski kickboksač Antonio Plazibat trenutno je jedan od najboljih, ali i jedan od najuzbudljivijih kickboksača na svijetu. 29-godišnji hrvatski teškaš gotovo godinu i pol dana drži prvo mjesto u poretku Gloryjevih izazivača u teškoj kategoriji i do kraja ove godine trebao bi se boriti za titulu prvaka, ako sve prođe po planu.

Plazibat je u posljednjih devet nastupa upisao čak osam pobjeda, a posljednje četiri uzastopne pobjede upisao je spektakularnim nokautima. Prometnuo se Plazibat i u jednog od najubojitijih udarača na svijetu, a sa svojih 120-ak kilograma, uistinu je zastrašujuća pojava unutar ringa.

Njegov stil borbe privlači publiku, ali što je još važnije, donosi i pobjede. Međutim, mnogima taj stil na prvu djeluje kao stil koji ne uključuje previše tehničke profinjenosti, ali novi video na YouTube kanalu ‘‘The Modern Martial Artist‘‘ dokazuje suprotno.

Autor videa dugi niz godina bavi se analizama raznih velikana borilačkog sporta, a u najnovijem videu pozabavio se analizom Plazibatovih vještina. Radi se o jako dobrom analitičaru koji je vrhunski secirao Plazibatov stil borbe i tehnike kojima se služi, a video je započeo autorovim iskazom oduševljenja na jedan Plazibatov potez iz meča protiv Tomasa Moznyja.

‘‘Antonio Plazibat prednjim direktom bacio je u nokdaun 202 cm visokog top 5 izazivača (Tomasa Moznyja). Ako ste ikada gledali Plazibata kako se bori, to vas neće pretjerano iznenaditi. Plazibatov stil agresivnog presinga i eksplozivnih kontri pomogli su mu da prođe kroz Gloryjevu tešku kategoriju. Gotovo je nerealno kako Plazibat uspijeva proći kroz svoje protivnike, a da pritom prima tako malo štete. Plazibatov nezaustavljivi i nemilosrdni stil doveli su ga do višestrukih pobjeda nokautom, a time si je priskrbio pravo nazivati se prvim izazivačem. Kako čini sve to? Kako prolazi kroz vatru, bez da se opeče? Ukratko rečeno, Plazibat posjeduje sve atribute potrebne jednom odličnom borcu koji se oslanja na pritisak.‘‘, uvertira je ove sjajne analize.

Plazibat i Mozny borili su se u 10. mjesecu 2019. godine, a hrvatski teškaš jednoglasnom je odlukom porazio slovačkog gorostasa. No, vratimo se spomenutoj analizi. U nastavku videa autor objašnjava koji su to alati koji čine Plazibata borcem savršenim za stil koji gaji.

‘‘Agresivni borac koji se oslanja na presing mora konstantno ostajati zaštićen, čak i dok neprekidno baca udarce. Također mora efektivno skraćivati distancu i blokirati protivnikove rute za bijeg. Potrebna mu je i sjajna kondicijska sprema, jaka brada i poželjno je da posjeduje neizmjernu moć koja ga prati i u kasnijim rundama. Plazibat ima sve to i barata time na unikatan i jako zabavan način. Dok će površni gledatelj misliti da se radi o čistoj borbenosti, zapravo je puno promišljanja i tehnike iza Plazibatovog stila. Bacimo stoga pogled na sve dijelove koji čine hrvatski tenk, Antonija Plazibata.‘‘, nastavak je uvoda u tehničku analizu.

Nećemo vam u potpunosti otkrivati što je još izrečeno u videu, jer najbolje je da analizu poslušate istovremeno gledajući isječke iz mečeva na kojima autor videa pojašnjava sve te sitne detalje. Radi se o sjajnoj analizi koja dokazuje da Antonio Plazibat nije samo ‘‘siloviti udarač‘‘ koji traži nokaut jednim udarcem, nego se radi o borcu koji u svakom trenutku itekako dobro zna što radi i što želi postići sa svojim sljedećim potezom.

Kompletnu analizu možete pogledati u videu koji se nalazi ispod ovog teksta, a s nestrpljenjem iščekujemo Plazibatov sljedeći nastup. Antonio čeka pobjednika turnira četvorice koji će se održati 29. travnja (četvrti mjesec), a početkom ljeta Plazibat bi trebao u ring protiv osvajača tog turnira. Ulog će biti titula privremenog prvaka, a pobjednik tog meča bit će sljedeći izazivač za pojas koji je u vlasništvu Rica Verhoevena.

Linker
04. svibanj 2024 23:36