Ostalo

(VIDEO) Iranski MMA borac doživotno izbačen iz sporta nakon degutantnog napada na ring djevojku, sukobio se i s gangsterom

HFC incident

 HFC screenshot
Neviđene scene nam dolaze, a gdje drugo, osim iz jedne ruske MMA organizacije

HFC odnosno Hardcore Fighting Championship je ruska organizacija koja je "opravdala" svoje ime, doduše na degutantan način. Naime prošlog vikenda u Moskvi održan je event na kojem je nastupio Ali Heibati (0-1) koji je imao profesionalni debi. Poražen je u prvoj rundi tehničkim nokautom, no sportski dio priče pao je u zaborav.

Prilikom ulaska u kavez i uvodne ceremonije Heibati je "napucao" ring djevojku koja je, kao i svugdje drugdje u civiliziranom svijetu nosila broj runde. Ring djevojke su dio borilačke kulture još od 1950-ih i slavnih boksačkih priredbi no to je očito nepoznanica iranskom borcu.

Nakon poraza Heibati je napadnut od strane ruskog pripadnika krim miljea zbog ponižavanja djevojke i "sucker puncha" kojeg je pokušao uputiti svom protivniku. Kasnije se borac ispričavao, a organizacija se ograđivala od incidenta. HFC je pozvao da sve organizacije širom svijeta podržaju izbacivanje Heibatija iz sporta.

Linker
23. travanj 2024 19:30