Regija

BORILAČKI TJEDAN: SBC i Oktagon nude dobre evente, a godina završava suradnjom Bellatora i Rizina

SBC 45 Revenge - službeni poster

 Sbc
Tri vrlo zanimljiva MMA eventa čekaju nas do kraja ove kalendarske godine

Posljednji tjedan u ovoj kalendarskoj godini ne nudi previše borilačkih uzbuđenja, ali nekoliko evenata vrijednih spomena i vaše pažnje ipak će biti. Nažalost, boksački fanovi neće se pretjerano usrećiti, ali MMA fanovi imat će priliku popratiti nekoliko vrlo zanimljivih priredbi. Sve saznajte u nastavku teksta.

SBC 45 Revenge: Alex ‘‘Cowboy‘‘ Oliveira vs. Aslambek Arsamikov

Ponajbolja regionalna MMA organizacija već tradicionalno održava event u ovakvom terminu pred kraj godine, a ovaj put njihov event predvodi UFC-ov veteran Alex ‘‘Kauboj‘‘ Oliveira (23-13-1). Radi se o 34-godišnjem Brazilcu koji se može pohvaliti pobjedama protiv boraca kao što su Carlos Condit, Tim Means, Will Brooks itd., a unutar UFC-ovog kaveza borio se čak 24 puta (12-11, 1 NC). Protivnik će mu biti Čečen s poljskom putovnicom, Aslambek Arsamikov (8-4-0). Domaće uzdanice poput Ognjena Dimića, Vladimira Prodanovića, Davida Tečera itd. tražit će nove pobjede i radi se o jednom sasvim respektabilnom ‘‘fight cardu‘‘.

Gdje: Hala sportova, Subotica, Srbija

Kad: U srijedu (28.12.) s početkom od 19:30h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Oktagon 38: Macek vs. Lopez

Ponajbolja europska MMA organizacija također je odlučila organizirati još jedan event prije samog kraja godine. Filip Macek (27-16-1) i Gustavo Lopez (12-6-1) borit će se za titulu privremenog prvaka u bantam kategoriji. Jonas Magard (13-5-0) prvak je kategorije, ali nije se borio od 11. mjeseca 2021. godine i pobjede nad Macekom. Magard je trebao braniti titulu na ovom eventu, ali nastup je otkazao zbog ozljede (polomljena čeljust).

Vrijedi spomenuti i nastupe dvojice bosanskohercegovačkih boraca. Ahmed Vila (9-4-1) borit će se u perolakoj kategoriji protiv Jakuba Dohnala (11-2-0), dok Maxa Handanagića (8-6-1) u velter kategoriji čeka borba protiv Davida Jacobssona (11-3-0).

Gdje: O2 Arena, Prag, Češka

Kad: Petak, 30.12., od 18:00h

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Bellator MMA vs. Rizin FF

Kolaboracijom Rizina i Bellatora završit će i ova kalendarska godina, barem kad su veća MMA zbivanja u pitanju. U glavnoj borbi večeri borit će se A.J. McKee i Roberto de Souza, poznatiji kao Roberto ‘‘Satoshi‘‘. Radi se o aktualnom Rizinovom prvak lake kategorije, dok je McKee bivši Bellatorov prvak perolake kategorije.

Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire (34-5-0) također nastupa, a Bellatorovog prvaka perolake kategorije čeka Kleber Koike Erbst (31-5-1), Rizinov prvak perolake kategorije. Kyoji Horiguchi borit će se protiv Hiromase Ougikuboa (predstavnik Rizina), a Juan Archuleta i Soo Chul Kim također garantiraju dobar meč. Radi se o zanimljivom eventu sačinjenom od ukupno pet mečeva, a priredbe u Saitama Super Areni na staru godinu daju dašak nekadašnjeg Pridea.

Gdje: Saitama Super Arena, Japan

Kad: U subotu, 31.12., s početkom od 6:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
03. svibanj 2024 02:13