Regija

Đani Barbir nakon teškog rata po prvi puta obranio titulu u FNC-ovoj srednjoj kategoriji!

Marko Petrak i Đani Barbir

 GORAN SEBELIC Cropix
Maziakowski mu je pružio najteži meč do sada, no prvak je pokazao srce te je ipak obranio titulu

Iako ga dugo nije bilo u kavezu, FNC-ov prvak u srednjoj kategoriji Đani Barbir se konačno vratio u borilište. Imao je Đani problema s ozljedama, bilo je problema i oko menadžmenta, no stvari su ipak sjele na svoje mjesto te ćemo ga i dalje gledati u FNC-ovom kavezu.

Devet mjeseci je prošlo od njegovog posljednjeg nastupa, odnosno od meča u Puli kada je ‘‘submissionom‘‘ pobijedio Andija Vrtačića i postao prvakom srednje kategorije. Nakon toga su uslijedile i ozljede, no danas devet mjeseci kasnije, Đani je ponovno tu.

Večeras se borio protiv Arkadiusza Maziakowskog, poljskog borca kojemu je ovo ujedno bio definitivno i najveći meč do sada. Đani je ušao kao ogroman favorit te je koeficijent na njega bio 1,15, dok kladionice Poljaku nisu vjerovale te su mu dodijelile velikih 5,00.

Prva runda

Krenuo je Đani staloženo i mirno, a on je bio taj koji je počeo stvarati pritisak odmah na samom početku meča. Poljak se žalio na mokru podlogu te je meč nakratko zaustavljen, ali nastavio se vrlo brzo. Maziakowski je pogodio dobar kroše iz klinča, no Đani je vratio udarcem nogom iz okreta. Đani se našao u parteru, a Maziakowski je uhvatio ‘‘heel hook‘‘, ali Barbir se izvukao i nastavio borbu na nogama. Đani je uzdrmao Poljaka, a on je stalno pokušavao borbu odvesti u parter. Đani je također primio jedan desni kroše, a pokušavao je i udarcima iz okreta ugroziti Poljaka. Maziakowski je Đanija nakratko pritisnuo uz žicu, ali nije ništa napravio. Poljak je na leđima po tko zna koji put već, a Đani se ipak odlučio spustiti i okušati se u parteru protiv njega. Odličan lakat je Barbir pogodio, dok je Maziakowski pokušavao napadati poluge na ruci. Sudac ih je ustao na noge, a krajem runde su se upustili u otvorenu razmjenu. Kraj runde je Đani dočekao kao gornji u parteru.

Druga runda

Barbir je opet otvorio agresivno, no u otvorenoj razmjeni su obojica dosta primili. Bio je Đani malo uzdrman, te je Maziakowski došao do rušenja i Đani je leđima bio na žici. Poljak je napao giljotinu ali nije uspio, te nije ni napravio ništa štete. Đani je ustao i pogodio koljeno, a onda su se opet upustili u izmjene. Đani je donji u paretru, a Poljak je iz ‘‘mounta‘‘ uhvatio ‘‘americanu‘‘, no nije ju uspio izvući. Poljak je svejedno ostao u ‘‘mountu‘‘, no Đani se okrenuo i završio gornji u gardu! Počeo je Đani udarati, pogodio je dosta laktova te je sudac uskočio i prekinuo meč!

Đaniju je ovo bio najteži meč do sada, ali je svejedno po prvi puta obranio titulu u srednjoj kategoriji. Maziakowski se bunio na preran prekid, no Đani je i dalje prvak!

Linker
29. travanj 2024 02:53