Regija

KSW potpisao kickboksača koji je nokautirao Harija, Stošić poručio: ‘Ako želite dobar meč, nazovite me‘

Arkadiusz Wrzosek

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
Najbolja poljska MMA organizacija pojačala se zvučnim imenom iz svijeta kickboksa

Puno pažnje privukao je Arkadiusz Wrzosek kroz proteklih devet mjeseci. Poljski kickboksač (13-5-0) teške kategorije u devetom mjesecu protekle godine, pomalo iznenađujuće dobio je priliku boriti se protiv Badra Harija.

Marokanac je bio u potrazi za prvom pobjedom od osmog mjeseca 2015. godine, a Wrzosek je trebao poslužiti kao nešto lakši zadatak za legendarnog Harija. Dominirao je Badr tom borbom.

Već u prvoj rundi, Badr je dvaput slao Wrzoseka na pod, a Poljaku se brojalo i početkom druge runde. Nakon toga uslijedio je nevjerojatni preokret. Poljak iz ničega pogađa lijevim ''high kickom'' i Badr Hari gubi ovaj meč nokautom.

Revanš je uslijedio u trećem mjesecu ove godine, ali masovna tučnjava na tribinama u belgijskom Hasseltu dovela je do prekida meča između druge i treće runde. Borba je završila ''no contestom'', a Wrzosek je ubrzo otpušten iz Gloryja, jer prema njihovim navodima, neprimjereno se ponašao tijekom spomenutog incidenta.

Wrzosek je inače bio vrlo glasan i aktivan prilikom nereda. Od podržavanja huligana koji su sudjelovali u neredima pa do vrijeđanja određenih Harijevih navijača, samo su se neki od činova poljskog borca koji su zabilježeni i podijeljeni na društvenim mrežama.

Nije Wrzosek dugo čekao na pronalazak novog poslodavca, a pronašao ga je u svojoj državi. KSW je jučer objavio kako su potpisali Wrzoseka, a u komentarima na njihovoj Instagram objavi, ističe se komentar srpskog teškaša Darka Stošića.

''Ludo. Ako želite dobar meč u stojci, nazovite me'', poručio je Stošić.

Darko se posljednji put borio krajem drugog mjeseca ove godine, a Phil De Fries pobijedio ga je tehničkim nokautom u petoj rundi borbe za titulu KSW-ova prvaka teške kategorije.

Hoće li Poljaci odmah gurnuti Wrzoseka u vatru protiv Stošića koji je ponajbolji teškaš u toj promociji ili će ga ipak nešto sporije graditi s obzirom na manjak MMA iskustva, preostaje vidjeti. Zapravo nije još niti poznato hoće li Wrzosek uistinu odraditi MMA debi i početi graditi karijeru u drugom sportu ili ga je KSW doveo za raznorazne egzibicije. Već ovog vikenda gledat ćemo obračun Marcina Rozalskog i Errola Zimmermana prema posebnom setu pravila. Bit će to kickboksački meč, ali borci će nastupati u malim MMA rukavicama. Zimmerman je renomirani kickboksač i mogao bi upravo on biti Wrzosekov protivnik u debiju za KSW.

Linker
10. svibanj 2024 08:21