Regija

Kubanac iz pulskog Trojana Andres Ramos demonstrirao je sjajno hrvanje u ‘rovovskoj bitci‘ protiv respektabilnog Engleza

Andres Ramos vs Robbie Kennedy

 FNC Instagram
Nakon samo mjesec dana Andres Ramos je opet kročio u FNC-ovom oktogon

Nakon pobjede Tomislava Sičaje gledali smo obračun između Kubanca koji trenira u pulskom Trojanu Andresa Ramosa (4-0) i Engleza s adresom u Manchesteru Robbieja "TNT-a" Kennedyja (4-6). Englez ima iskustva u bare knuckle boksu, a Ramos je zadnja dva nastupa odradio unutar FNC-a. Borba se održala u poluteškoj kategoriji (-93 kg).

Kennedy je na početku koristio svoju visinu te je pokušao kontrolirati Ramosa front kickovima koji uspijeva ući u hrvanje s Englezom. Ramos je kontrolom došao u "ground and pound" situaciju u kojoj je kažnjavao Engleza. Koristio je takozvani "Dagestani handcuff lock" kojim je kontrolirao ruke svog protivnika. Kubanac se nije libio koristiti ni koljena koja je ispravno tempirao u pokušajima "ustajanja" svog protivnika.

Nakon toga Ramos koristi "inside trap" kojim opet ruši svog protivnika. Prva runda je prošla u kompletnoj kontroli kubanskog borca koji je unatoč iskustvu svog protivnika pokazao veliku smirenost i taktičnost, nema pitanja tko je pobjednik prve runde.

Nakon sjajne hrvačke lepeze u prvoj rundi druga na runda donosi odmjeravanje na sredini ringa, a Kennedy je mimikom svog tijela odavao da želi uputiti neki svoj specifičan udarac, vjerojatno aperkat. Nakon toga Ramos po tko zna koji put otkad je u FNC-u ulazi u uspješno rušenje te u potpunosti drži svog protivnika pod kontrolom. Englez je iskusno pokušavao doći do ruba oktogona kako bi se što lakše ustao uz pomoć žice. Kubanac je svojim hrvačkim tehnikama odavao veliku dozu strpljenja. Krajem runde Kennedy je na amaterski način promašio udarac, a Ramos je vidio priliku te je ponovno srušio svog protivnika.

Ivan Erslan je upozorio gledatelje da iako je Ramos kontrolirao borbu, samo jedan udarac može u trećoj rundi može promijeniti stvari. "To su dečki od otprilike 100 kilograma", ali usred te rečenice Ramos kao da je čuo našeg ponajboljeg MMA borca te opet ruši Engleza. Sudac dvije minute prije kraja razdvaja borce, a Kennedy je bio svjestan da mu treba brzi prekid ako želi pobijediti. Automatizmom, nakon pokušaja razmjene udarca Ramos opet demonstrira svjetsku razinu hrvanja.

Sudci su apsolutno zasluženo jednoglasnom odlukom Ramosa proglasili pobjednikom ovog meča u kojoj je demonstrirao veliku dozu odlučnosti, strpljenja i taktičnosti. Trojan tim na čelu s Zelgom Galešićom je odradio sjajan posao u pripremi ove borbe.

Linker
05. svibanj 2024 22:04