Regija

Luda večer u ATT-u: Okrunjeni ‘Armagedon‘ prvaci, Vuković doživjela prvi poraz, zaustavljen i Caput

Marko Bojković i Patrik Čelić
 
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
O niti jednoj borbi nisu odlučivale sudačke kartice, a akcije u kavezu definitivno nije nedostajalo

Nakon dvije odgode svi ljubitelji akcije koju nudi hrvatski Fight Nation Championship konačno su došli na svoje. U subotu, u dvorani zagrebačkog American Top Teama, održano je sedam okršaja iz kojih smo saznali tri nova pobjednika prve sezone uzbudljivog i sadržajnog 'Armagedon' turnira.

Đaniju Barbiru, koji je još početkom tjedna zbog ozljede Andija Vrtačića osvojio natjecanje u srednjoj kategoriji, sada su se kao prvaci priključili Nino Škrijelj (perolaka), Marko Bojković (laka) i Marko Ostanek (velter).

Marko Ostanek def. Jakob Kosić - gušenje (RNC), R2

Nakon silnog Kosićevog naleta obojica završavaju u parteru već u uvodnoj minuti borbe. Ostanek je na leđima, ali objeručke prihvaća tu poziciju jer borba u parteru je ipak ono što bi mu trebalo više odgovarati. Otprilike na ulasku u posljednje dvije minute, Ostanek uspijeva preokrenuti situaciju, no slijede odlične tranzicije u kojima gledamo nekoliko preokreta. Onaj završni, pripao je Kosiću koji je u dominantnoj poziciji dočekao kraj runde.

Na startu druge dionice Ostanek pokušava zadati udarac koljenom, ali Kosić ga pritom odlično kontrira i ruši snažnom ljevicom. Čim je nanjušio krv, Jakob je navalio, činilo se da bi velikom serijom mogao okončati meč, no borac iz Ban Teama se izvlači, uzima mu leđa i gušenjem osvaja naslov u velteru.

image
Jakob Kosić i Marko Ostanek
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Marko Bojković def. Patrik Čelić - gušenje (RNC), R2

Najiščekivaniji meč finalne Armagedon priredbe ponudio je akciju kakvoj su se FNC-ovi fanovi i nadali.

Marko Bojković i Patrik Čelić odradili su jedan nevjerojatan, na trenutke vrlo kaotičan okršaj. Sijevale su s obje strane bombe već od prvoga zvona. Srpski borac bio je tu osjetno aktivniji i precizniji te je u više navrata čisto i snažno pogodio svog suparnika, no vraćao je i uzdrmani Čelić te opasno prijetio iz kontri. Nakon nekog vremena, uzdrman je bio i Bojković, pogotovo u završnici runde kada su nakon snažne Čelićeve serije obojica završili u parteru, no pokušajem armbara borac iz Ahileja uspio je smiriti nalet svog suparnika. I ne samo smiriti, već i opasno zaprijetiti.

Patrik u drugu rundu ulazi nešto opuštenije, poziva Marka da nastave u istom ritmu, što ovaj i prihvaća. Ponovno gledamo uzbudljivu akciju na nogama, a onda u jednom trenutku Bojković rušenjem seli borbu u parter gdje pokazuje još jedan set vještina te u konačnici i dolazi do prekida gušenjem.

Nakon jednog ovakvog rata, ali i niza teških riječi koje su padale uoči borbe, i Marko i Patrik sportski su se ponijeli te jedan drugome pružili ruku.

image
Marko Bojković i Patrik Čelić
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Nino Škrijelj def. Daniel Bažant - diskvalifikacija, R2

Nino Škrijelj osvojio je turnir u perolakoj kategoriji. Crnogorski borac revanširao se Danielu Bažantu raspletom kakav nitko nije priželjkivao. Naime, borac iz pulskog Trojana diskvalificiran je u drugoj rundi nakon nedozvoljenih laktova u potiljak.

Što se točno dogodilo? Škrijelj se nakon jednog Bažantovog napada išao spasiti rušenjem, borac iz pulskog Trojana to je uspješno obranio, ali i onda sa zabranjenim laktovima u zatiljak ozlijedio svog protivnika te zaradio diskvalifikaciju. Bažant tu vjerojatno nije vidio u kakvoj se poziciji nalazi glava crnogorskog borca, a od siline udaraca Nino nije uspio nastaviti meč.

Sve do prekida, u kavezu smo gledali ono što se od svakog od njih i očekivalo. Škrijelj je dominirao u hrvačkim razmjenama, dok je Bažant bio opasniji u razmjenama koje su se odvijale na nogama.

image
Nino Škrijelj
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Ćosić i Čepo upisali pobjede, porazi Vuković i Caputa

Sve četiri 'super fight' borbe, kako su ih nazvali iz FNC-a, okončane su prekidima. Adriana Vuković doživjela je prvi poraz u karijeri, lošu večer imao je i Karlo Caput, a ovu priredbu po dobrome će pamtiti Donald Ćosić i Vlasto Čepo.

Harry Hardwick def. Karlo Caput - gušenje (RNC), R1

Englez Harry Hardwick stigao je u FNC nakon dva nastupa u Bellatorovom kavezu i protiv Karla Caputa pokazao da se radi o jednom vrlo dobrom borcu koji je bio odlično pripremljen za okršaj u zagrebačkom ATT-u.

Hardwick je već nakon 20-ak sekundi pogodio Caputa lijevim krošeom, Dubrovčanin u tim trenucima nakratko gubi tlo pod nogama, no brzo se pridiže, pokušava s rušenjem i privremeno uz sami rub kaveza smiruje borbu. No, kako je prva runda odmicala tako je engleski borac bio sve opušteniji, ali i precizniji. Hardwick se sjajno kretao, izbjegavao Caputove udarce, a prekrasnim boksom sve češće pronalazio metu. U jednom je trenutku Caput pokleknuo nakon nove Harryjeve serije udaraca, a Englez je to odmah iskoristio, uzeo mu leđa te gušenjem upisao pobjedu.

image
Harry Hardwick i Karlo Caput
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Donald Ćosić def. Tadej Dajčman - TKO, R1

Donald Ćosić srušio je već nakon 20-ak sekundi Dajčmana u parter te u prvoj minuti borbe 'ground and poundom' upisao TKO pobjedu nad svojim suparnikom iz Slovenije. Brza i vrijedna pobjeda za Ćosića koji se uspješno vratio nakon godinu i pol dana pauze te ovom prigodom svoj profesionalni 'score' popravio na 2-0.

image
Tadej Dajčman i Donald Ćosić
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Ana Maria Pal def. Adriana Vuković - TKO, R2

Adriana Vuković (3-1) doživjela je prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. Rumunjka Ana Maria Pal (3-4) bila je vrlo čvrsta i opasna suparnica koja je pokazala snalažljivost i u trenucima kada je Adriana prijetila u parteru, ali i u borbi na nogama gdje je u konačnici ovaj meč i okončan.

Nakon uzbudljivih uvodnih pet minuta u kojima je svaka borkinja imala svojih prilika u parteru, Pal je bolje otvorila nastavak borbe te serijom udaraca uzdrmala Adrianu. Adriana je pokazala veliko srce, nije htjela pasti, ali sudac je u jednom trenutku procijenio kako je primila previše udaraca te donio ispravnu odluku i prekinuo meč.

image
Adriana Vuković i Ana Maria Pal
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Vlasto Čepo def. Leon Krajačić - TKO, R1

Žestoko otvaranje priredbe priuštili su nam Vlasto Čepo i Leon Krajačić. Sve je krenulo agresivnim i otvorenim razmjenama na nogama koje Krajačić prekida rušenjem, no Čepo se ubrzo pridiže i nedugo nakon toga on je taj koji ruši Leona te serijom udaraca tjera suca na prekid meča.

image
Vlasto Čepo i Leon Krajačić
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Linker
01. svibanj 2024 06:45