Regija

Luka Plantić boksat će protiv iskusnog srpskog boksača na priredbi u Hamburgu

Luka Plantić

 Luis ROBAYO/AFP/Profimedia
25-godišnjeg hrvatskog boksača čeka puno iskusniji protivnik

Pomalo razočaravajuć tjedan imao je Luka Plantić iza sebe. Hrvatskog olimpijca s Igara u Tokiju, čekao je drugi profesionalni meč, a trebao ga je odraditi u Miamiju. Međutim, samo dan uoči priredbe, Argentinac Abel Nicolas Adriel otkazao je nastup zbog ozljedi i Luka je ostao bez protivnika.

Organizatori Mundo Boxing priredbe, dali su sve od sebe da u posljednji tren pronađu zamjenu, ali unatoč naporima, nisu uspjeli. Međutim, čini se kako Lukine pripreme neće biti uzaludne te će Plantić ovaj vikend kročiti u ring.

Naime, Luka će boksati na Universum Box Fight Night priredbi u njemačkom Hamburgu, a protivnik će mu biti iskusni srpski borac Geard Ajetović (31-25-2). Borba će se održati u kategoriji do 82 kilograma.

40-godišnji Ajetović nastupio je 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sydneyu, a iza njega bogata je profesionalna boksačka karijera. Iako je odradio 58 profesionalnih nastupa te je 25 puta poražen, Ajetović nikad nije nokautiran u profesionalnom boksu. Geard je posljednji nastup odradio u šestom mjesecu protekle godine, no jednoglasnom odlukom izgubio je od Emrea Cukura (18-1-0). Ajetović na pobjedu čeka od 2017. godine, a nakon toga uslijedilo je deset mečeva bez pobjede (0-9-1).

Ipak, radi se o boksaču bogatog iskustva, a s obzirom da Plantić ima samo jedan profesionalni meč iza sebe, Ajetović je i više nego prikladan protivnik za ovu fazu Lukine karijere.

Linker
30. travanj 2024 06:43