Regija

Rade Opačić o Plazibatu: ‘Nema se što pričati, vrhunski je borac i pokorio je Glory‘

Rade Opačić i Antonio Plazibat

 Instagram (rade Opačić) | Screenshot (youtube, Glory)
24-godišnji srpski kickboksač imao je samo riječi hvale za najboljeg hrvatskog kickboksača

Jedan dan dijeli nas od novog nastupa ponajboljeg regionalnog kickboksača. Rade Opačić (16-5-0, 13 KO), sutra će se boriti na ONE 158 eventu, a protivnik će mu biti poznati brazilski kickboksač Guto Innocente (39-10-0, 18 KO)

Rade će biti u lovu na petu uzastopnu pobjedu, a time bi se samo dodatno primaknuo vrhu ONE-ove teške kategorije u kickboksu. Tron u toj kategoriji trenutno je upražnjen, ali nema sumnje kako će azijska promocija uskoro tražiti novog prvaka.

Ususret borbi, Opačić je odradio razgovor za Fight Site, a kako su tekle pripreme, što očekuje od Innocentea i kakve su njegove ambicije za naredni period, možete pročitati OVDJE.

Inače, Opačić je prema portalu Combat Press deseti kickboksač svijeta kad je teška kategorija u pitanju. Prvi je naravno Rico Verhoeven, a drugu poziciju okupira hrvatski kickboksač Antonio Plazibat.

Odlična je to stvar za regionalni kickboks i dokaz kvalitetnog rada. Dok Opačić svoj put gradi u ONE-u, Plazibat je prvi izazivač u Gloryjevoj teškoj kategoriji. Opačić prati i Plazibatovu karijeru, a za Fight Site je prokomentirao što misli o hrvatskom kickboksaču.

''Čovjek je prvi izazivač u Gloryju, nema se što pričati. Kao borac, sve vrhunski radi. Kompletan je borac, pokorio je Glory. Ostao mu je meč s Ricom (Verhoevenom) gdje po meni ima velike šanse. Stvarno sve najbolje o njemu kao borcu. Izuzetno je jak, ide konstantno prema naprijed, ozbiljno je kondicijski pripremljen. Nabio je podosta kilaže, ali uspijeva se kondicijski nositi s time. Stvarno sve pohvale za njegove nastupe.''

Kako to obično biva, naravno da postoje oni koji bi rado gledali i meč dvojice regionalnih kickboksača. Nastave li obojica kročiti ka samom vrhu, sigurno da neće izostajati analiza, usporedbi i prognoza kako bi prošao njihov eventualni meč. Ipak, taj meč trenutno nije niti opcija, a Opačić je objasnio zašto.

''Što se tiče meča između mene i njega, on je u Gloryju, a ja u ONE-u. Svatko ima svoj put i cilj, a trenutno smo u dvije različite organizacije. Nije baš realno da se nađemo u ringu u nekoj skorijoj budućnosti. Naravno ako se u budućnosti pruži prilika, obojica ćemo prihvatiti meč. Zasad je realnost da je njegov cilj osvojiti pojas u Gloryju, a moj cilj je postati prvakom u ONE-u. Na dva različita fronta smo.''

Iako regionalna kickboks scena dobiva sve više imena na visokoj razini, nedostatak sparing partnera često zna biti problem za borce iz regije koji trening kampe odlaze odraditi u inozemstvo. Opačić i Plazibat zajedničkom suradnjom vjerojatno bi puno više dobili, nego međusobnim obračunom, a srpski borac otvoren je za suradnju.

''Što se tiče zajedničkog treninga, to bi bilo jako korisno. U Puli bi se trebao održati trening kamp, u šestom mjesecu. Vjerojatno ćemo se naći tamo i ako budemo tamo, sigurno ćemo zajedno trenirati i razmijeniti iskustva.'', dodao je Rade.

Trening kamp koji Opačić spominje, održat će se u Fažani, s početkom od 6. lipnja (šesti mjesec). O tome trening kampu pisali smo ranije, a sve informacije možete saznati na LINKU.

Što se Opačića tiče, jako lijepo je vidjeti poštovanje koje gaji prema Plazibatu, a svim regionalnim kickboksačkim fanovima može biti drago što imamo priliku gledati nastupe ovakvih boraca. Plazibata novi nastup čeka u desetom mjesecu (8. listopad), dok Opačić u ONE-ov kavez ulazi sutra (priredba započinje u 11:30h, a njegov meč osmi je po redu).

Nadamo se novoj pobjedi srpskog borca, a krajem ove ili tijekom iduće godine, tko zna. Možda Hrvatska i Srbija budu imali prvake u Gloryju i ONE-u.

Linker
02. svibanj 2024 21:13