Regija

Stefan Sekulić poražen kontroverznom sudačkom odlukom, Granta spasilo posljednje zvono!

Dwight Grant i Stefan Sekulić
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Srpski velteraš po mnogima je napravio dovoljno za pobjedu, ali dva su suca drugačije vidjela meč

Nakon 15 minuta tijesne borbe suci su podijeljenom odlukom meč Stefana Sekulića (12-4) i Dwighta Granta (11-3) bodovali u korist američkog borca.

Srpski velteraš tako je u nedjelju u Jacksonvilleu upisao drugi poraz iz dva UFC nastupa, a ovaj će zasigurno ostaviti gorak okus u njegovim ustima jer dojam je da je odluka mogla i po mnogima trebala otići u drugome smjeru.

Sekulić je bio taj koji je nametnuo ritam od samog početka. Nije u uvodnih pet minuta palo previše značajnih udaraca, obojica su uglavnom oprezno ispitivali situaciju, no Stefan je bio taj koji je u završnici krenuo na rušenje te kontrolom uz samu ogradu dočekao pauzu.

U drugoj su rundi obojica malo više pustili ruke, sjelo je tu nekoliko dobrih udaraca s oboje strane, a u jednom je trenutku Sekulić i nakratko borbu preselio u parter.

Treća runda ponudila je najviše uzbuđenja. Grant je u jednom trenutku uspio upisati rušenje, no procjenjuje kako ne želi nastaviti borbu u parteru te se odvaja i vraća akciju na noge. Nedugo nakon toga i Sekulić upisuje rušenje, ali se Grant pridiže, a onda u samoj završnici Stefan ljevicom uspijeva uzdrmati svog suparnika, hvata ga u giljotinu, prekid se čini vrlo blizu, no Amerikanca spašava posljednje zvono.

Suci su na kraju meč bodovali s 28-29, 29-28 i 29-28 u korist Granta, što je definitivno odluka o kojoj bi se moglo raspravljati.

image
Dwight Grant i Stefan Sekulić
USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Linker
29. travanj 2024 03:19