UFC

Alex Pereira o UFC-u 300: ‘Originalni plan je bio da se borimo u Brazilu, ali svidjela mi se ova ideja‘

Alex Pereira

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sarah Stier/getty Images/profimedia
‘Imao sam osjećaj da se neću boriti u Brazilu kako se planiralo‘

Alex Pereira rekao je da je očekivao "neko vrijeme" da će braniti svoj naslov u poluteškoj kategoriji protiv Jamahala Hilla na UFC-u 301 u svibnju. Tada su dužnosnici UFC-a pozvali njegov tim, a borba između Pereire (9-2, 6-1 UFC) i Hilla (12-1, 6-1 UFC) predvodit će povijesnu priredbu UFC 300 13. travnja u T-Mobile Areni.

"Izvorni usmeni dogovor, nepotpisan, bio je da se borim na UFC-u 301 u Brazilu protiv Hilla. Ali, prije nekoliko dana su nazvali te je moj menadžer kazao da žele da budemo predvodnici UFC-a 300. Svidjela mi se ideja. Mislim da je pravi trenutak da se pripremim za to, pa sam jednostavno uskočio i prihvatio borbu", kazao je u emisiji "The MMA Hour".

Iako bi se Pereira volio boriti na UFC-u 301, koji se održava 4. svibnja u Rio Areni u njegovom rodnom Brazilu, rekao je da mu je osjećaj rekao da se neće tako odigrati. Pereira je osjećao da će se nekako naći na UFC-u 300, pa je uzeo razvoj događaja u korak kada se to stvarno dogodilo.

Naravno, ne treba zaboraviti da je nedavno izjavio:

"Ranije sam razgovarao s UFC-om o priredbi u Brazilu što smo gotovo pa dogovorili, ali ipak se nije dogodilo. Dakle, još uvijek postoji mogućnost (da nastupim). UFC voli moje borbe i mislim da je to dobra ideja ako sve dobro prođe. Pobijedim li i ne budem li ozlijeđen, tražio bih taj meč".

Bivši GLORY prvak u kick-boksu imao je karijeru kao nitko prije njega u povijesti UFC-a. UFC 300 označit će tek njegovu osmu borbu u promociji, no već je osvojio pojas u srednjoj kategoriji, dva puta se borio u Madison Square Gardenu i postao jedan od devet boraca koji su osvojili UFC naslove u dvije kategorije kada je postao prvak divizije do 93 kilograma.

Linker
27. travanj 2024 07:50