UFC

Jose Aldo vjeruje da će UFC imati novog vladara bantam kategorije: ‘Nadam se da će on postati novi prvak‘

”King Of The Rio” Aldo

 ALEJANDRO SALAZAR/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Legenda UFC-a Jose Aldo vjeruje da će gruzijski borac dugo vladati bantam kategorijom

Jose "Junior" Aldo jedan je od najvećih prvaka koje je UFC imao u novijoj povijesti. Čovjek koji obrani UFC titulu sedam puta ima veliki kredibilitet govoriti o nadolazećim prvacima. Iako Aldo obično ne govori o konkretnim imenima, ovog puta je istakao jednog borca kojeg vidi kao budućeg vladara bantam kategorije.

Radi se o borcu s kojim se Aldo borio na UFC-u 278 sredinom 2022. godine odnosno o Merabu "The Machineu" Dvalishviliju (17-4). Od tada je gruzijski borac nanizao još dvije pobjede protiv jakih imena poput Petra Yana i Henryja Cejuda.

"Borio sam se protiv njega, ali to je iza mene. Ne mislim o tome više te Merabova pobjeda nije utjecala na moj povratak" rekla je UFC-ova legenda.

"Navijam za njega da postane prvak jer onda ću imati poraze samo od prvaka. Mislim da ima velike šanse protiv Seana (op.a. trenutni prvak bantam kategorije O‘Malley) te se jako radujem toj borbi" dodao je Aldo naglašavajući da nema nikakvog negativnog animoziteta između njega i Gruzijca.

Također rekao je kako smatra da je O‘Malley također sjajan prvak jer radi na promociji sebe te da je na sjajan način pobijedio Aljamaina Sterlinga.

Jose Aldo ima još jednu borbu po ugovoru te će se boriti u rodnom Brazilu na UFC-u 301 protiv Jonathana Martineza.

Linker
03. svibanj 2024 07:55