UFC

Borba Top 10 UFC-ovih teškaša dogovorena za Fight Night u srpnju

Shamil Abdurakhimov
 Screenshot
Sedmoplasirani teškaš svijeta nastupit će po prvi put nakon rujna 2019. godine

Jedan već iskusni dugogodišnji član UFC-a dočekat će nadolazećeg potencijala u borbi dva Top 10 borca UFC-ove ljestvice izazivača teške kategorije. Tako je najbolje opisati borbu koji bi 24. srpnja trebali odraditi 39-godišnji Shamil Abdurakhimov (20-5, 5-3 UFC) i njegov osam godina mlađi protivnik, Chris Daukaus (11-3, 3-0 UFC).

Za drugog najboljeg ruskog UFC teškaša bit će to prva borba nakon rujna 2019. godine, kad je poražen od Curtis Blaydesa, čime je prekinut njegov niz od tri pobjede. Taj poraz i duga pauze nisu ugrozili njegov status na teškaškoj ljestvici izazivača, gdje se i dalje nalazi na vrlo dobrom sedmom mjestu. Vrlo snažan hrvač solidne borbe na nogama do sada je bio problem za svakoga, a vidjet ćemo hoće li kvalitetu svojih nastupa uspjeti zadržati, jer mu godine nikako ne idu u prilog.

Zato su godine zapravo jedan od glavnih aduta njegovog protivnika, koji se očito nalazi u svom "primeu" te ide prema Top 5 pozicijama teškaške ljestvice. Chris Daukaus sve je tri svoje dosadašnje UFC borbe završio nokautom u prvoj rundi, posljednji put u veljači protiv Alekseja Oleinika, pa ne treba čuditi što se ovaj aktivni policajac iz Philadelhije trenutno nalazi na desetoj poziciji spomenutog rankinga. U ovu bi borbu, s obzirom na posljednje rezultate, mogao ući kao favorit, no to ne mijenja činjenicu da mu je Shamil svakako najveći ispit dosadašnje UFC karijere.

Borba odlazi na priredbu koja za sada nosi radno ime UFC Fight Night 192, a kao glavna borba trebao bi se dogoditi okršaj TJ-a Dillashawa i Coryja Sandhagena.

Linker
07. svibanj 2024 22:21