UFC

‘Bruce Leeroy‘ šestu će pobjedu u nizu tražiti protiv uvijek opasnog Nigerijca

Alex Caceres

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Jedna sjajna UFC borba rangiranih boraca ugovorena je u perolakoj kategoriji

Jedan od boraca koji su u posljednje dvije godine napravili puno toga čime mogu biti zadovoljni svakako je Alex Caceres (19-12, 14-10 UFC). Ovaj uvijek u pravilu atraktivni, ali kroz prošlost vrlo često neodgovorni borac, od srpnja 2019. godine do danas uspio je spojiti pet pobjeda. Naravno da je to niz s kakvim se prije nije susreo. Promijenio je dosta toga u svom pristupu, postao je taktički discipliraniji i napokon je krenuo naplaćivati svoj neupitni talent.

33-godišnji Caceres ušao je i na ljestvicu UFC-ove perolake kategorije, gdje se nalazi na 15. mjestu, a sad će krenuti po još bolji plasman, budući da je uparen protiv tri mjesta bolje plasiranog borca. Čeka ga borba protiv Sodiqa Yussufa.

28-godišnji Yussuf (11-1, 4-1 UFC) sjajno je započeo svoju karijeru u promociji prije nego je u travnju prošle godine doživio poraz u borbi do tada neporaženih boraca protiv Arnolda Allena. Od tada se nije borio, da bi sad ugovorio nastup na priredbi do koje će proći 11 mjeseci od njegovog posljednjeg nastupa. U borbi protiv Caceresa morat će braniti svoju poziciju.

Borba je ugovorena za UFC Fight Night 204 koji će se održati 12. ožujka na za sada još uvijek nepoznatoj lokaciji. Poznato je kako će ga predvoditi poluteškaška borba između Thiaga Santosa i Magomeda Ankalaeva. Prvobitno se spominjalo da bi ovo trebala biti priredba kojom će se UFC vratiti u London, no to nije potvrđeno, nego se čak spominje da bi to ipak mogla biti priredba tjedan dana kasnije, za koju pokušavaju dogovoriti nastup Darrena Tilla.

Caceres i Yussuf trebali bi ponuditi zanimljiv okršaj dva vrlo ambiciozna borca. Pobjednika bez sumnje čeka protivnik iz Top 10 i prilika za još se više približiti vrhu. Zbog toga će obojici ovo biti jedan od najvažnijih nastupa u karijeri.

Linker
27. travanj 2024 08:53