UFC

Četiri prekida viđena su na preliminarnom dijelu UFC on ABC 3 eventa: Burnsov brat izgubio zbog umora

Herbert Burns

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jako dobre nastupe pružili su određeni akteri preliminarnog dijela priredbe

Preliminarni dio UFC on ABc 3 eventa upravo je završio, a gledali smo šest zanimljivih mečeva. Sve je počelo dvama mečevima koji su otišli do sudačke odluke.

Emily Ducote, bivša prvakinja Invictine slamka kategorije pobijedila je iskusnu Jessicu Penne jednoglasnom odlukom sudaca u svom UFC debiju. 39-godišnja Penne nakon dvije pobjede u nizu, upisala je šesti poraz u karijeri.

Dustin Stoltzfus i Dwight Grant ušli su u svoj večerašnji obračun u gubitničkim nizovima. Stoltzfus je imao tri poraza u nizu i poraz bi ga zasigurno koštao mjesta u UFC-u. Srećom po njega, to se nije dogodilo, ali Dwight Grant upisao je treći poraz u nizu i to bi mogao biti kraj njegovog UFC puta. Jednoglasnom odlukom slavio je Stoltzfus nakon tri runde dobre borbe.

Četiri meča koja su uslijedila nakon toga završila su prekidima. Dustin Jacoby nanio je prvi UFC poraz Da Un Jungu. Korejac se nadao novom pobjedom uskočiti u top 15, ali 15-rangirani izazivač Dustin Jacoby nokautirao je Korejca ‘‘walk off‘‘ nokautom. Možda je Jacoby prerano odšetao jer dojam je kako nije u potpunosti dovršio posao, no Korejac je vjerojatno pošteđen veće štete.

Herbert Burns, brat Gilberta Burnsa, teško je poražen na večerašnjoj priredbi. Bill Algeo upao je tijekom prve runde u trokut opasnog BJJ majstora, ali ostao je miran, izvukao se, a zatim je započela njegova dominacija. Burns je bio sve umorniji, iako je njegov brat davao sve od sebe da ga psihički podigne. Nisu Gilbertove riječi puno mogle pomoći jer Herbert se totalno ispuhao i bilo je pitanje trenutka kada će Algeo doći do pobjede.

Burns se jedva pridigao sa stolca uoči druge runde, ali nakon nešto manje od dvije minute, došlo je do prekida. Algeo je tražio da se Burns vrati na noge, a Brazilac se jednostavno nije mogao pridići i Keith Peterson prekinuo je borbu. Čini se kako je Burns ozlijedio i koljeno, ali nevjerojatna iscrpljenost razlog je prekida ove borbe. Drugi je to uzastopni poraz za Burnsa koji bi nakon ovako lošeg nastupa mogao dobiti i otkaz u najjačoj svjetskoj MMA promociji.

Vjerojatno najkvalitetniji borci na preliminarnom programu su Ricky Simon i Jack Shore. Velšanin Jack Shore ušao je u ovaj meč s 15 pobjeda u jednako toliko profesionalnih nastupa. Pet pobjeda upisao je pod okriljem UFC-a, ali večeras je njegovoj neporaženosti došao kraj.

Ricky Simon već neko vrijeme je u velikom naletu i večeras je upisao petu pobjedu zaredom. ‘‘Submissionom‘‘ (arm-triangle gušenje) u drugoj rundi završio je Jacka Shorea. Bio je to još jedan klasični Simonov nastup s puno pritiska, hrvanja i kontrole u parteru. Ricky je nakon pobjede prozvao Seana O‘Malleyja, a bilo bi više nego zanimljivo vidjeti kako bi se O‘Malley nosio s ovakvim borcem.

U završnoj borbi preliminarnog dijela večeri, Punahele Soriano tražio je prekid gubitničkog niza koji se protegao na dva poraza u nizu. Soriano nije slavio još od početka 2021. godine i nokauta protiv Duška Todorovića, a večeras mu je na suprotnoj strani stajao Dalcha Lungiambula. Borac iz Konga dobro je odradio prvu rundu, low kickovima je lijepo pogađao, a imao je i uspješno rušenje minutu prije kraja runde. Cormier je ipak primijetio kako Dalchu muči nekakva ozljeda rebra, a nakon samo 28 sekundi druge runde, došlo je do kapitulacije Lungiambule.

Soriano je sjajno blokirao ‘‘middle kick‘‘, napravio je ‘‘lažnjak‘‘ desnicom i zatim je ljevicom sjajno pogodio u lice svog protivnika. Lungiambula je završio na tlu, a Soriano je samo dovršio posao s još nekoliko udaraca. Treći je ovo uzastopni poraz za Dalchu.

Kompletne rezultate preliminarnog dijela priredbe možete pročitati pri dnu teksta, a ‘‘main card‘‘ upravo započinje.

UFC on ABC 3 - rezultati preliminarnog dijela priredbe

Punahele Soriano def. Dalcha Lungiambula via KO - R2, 0:28

Ricky Simon def. Jack Shore via submission (arm-triangle choke) - R2, 3:28

Bill Algeo def. Herbert Burns via TKO - R2, 1:50

Dustin Jacoby def. Da Un Jung via KO - R1, 3:13

Dustin Stoltzfus def. Dwight Grant via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3)

Emily Ducote def. Jessica Penne via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 30-27)

Linker
05. svibanj 2024 13:44