UFC

Chiesa dominantno do pobjede protiv Magnyja, iznenađenje i krasan nokaut u sunaslovnoj borbi

Michael Chiesa
 screenshot
Svi ljubitelji MMA-a mogli su uživati u sjajnih 14 borbi UFC on ESPN 20 priredbe

Prekrasnu MMA izvedbu odradio je Michael Chiesa u borbi protiv Neila Magnyja, inače glavnoj borbi na Fight Islandu održane UFC on ESPN 20 priredbe te je već u svojoj prvoj borbi na pet rundi pokazao kako nema nikakvih problema kondicijski podnijeti 25 minuta zahtjevne borbe protiv uvijek opasnog protivnika, borbe u kojoj se niti jednog trenutka nije smio opustiti. Ovo što je prevladalo u borbi je Chiesino hrvanje i sjajno snalaženje u parteru te iskusniji Magny kroz cijelu borbu nije mogao pronaći pravi odgovor na ono što je "Maverick" nudio.

Smjer u kojem će borba otići mogao se pretpostaviti nakon tri minute prve runde, kad je Chiesa došao do svog prvog rušenja, nakon što je u uvodu borbe viđeno ispitivanje snaga bez previše akcije. Kad je uspio borbu odvesti na pod, onda je tamo Magnyja i zadržao uz konstantnu kontrolu. U drugoj rundi je Chiesi za isto trebala minuta i pol te je ponovno istu cijelo vrijeme kontrolirao. Magny je malo života pokazao u trećoj rundi, gdje je Chiesa krajem iste uspio doći do rušenja i gornje pozicije, no nedovoljno za ukrasti rundu. Zato je Chiese u posljednje dvije dionice još jednom prezentirao dominaciju, za čistu pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, tri puta po 49-46.

Veliko iznenađenje dogodilo se u sunaslovnoj borbi priredbe, gdje je Warlley Alves podsjetio na dane kad je smatram ogromnim talentom velter kategorije te kada je upisao pobjedu nad Colbyjem Covingtonom. Brazilac je savladao Mounira Lazzeza, Tunižanina koji je na račun prvog UFC nastupa u ovu borbu ušao kao veliki favorit. No, Alves je od početka borbe žestoko napao, na što se Lazzez nije snašao. Prije nego je njegov protivnik uspio uhvatiti pravi ritam, Warlley je pogodio sjajne udarce kojima ga je poslao na pod, a onda udarcima onesposobio za nastavak te je sudac donio pravu odluku prekinuvši borbu.

Vrlo visoko mjesto na "cardu" dobili su dva poluteškaša koji do sada nisu znali za pobjedu u Octagonu, a upoznao ju je Ike Villanueva, nokaut pobjedom u drugoj rundi Viniciusa Moreiru. Brazilac bi nakon ovog poraza trebao dobiti otkaz iz promocije. Viviane Araujo dominantnom je predstavom došla do pobjede protiv Roxanne Modafferi i dovela se u poziciju potencijalne kandidatkinje za napad na titulu ženske muha kategorije, dok je Matt Schnell upisao pobjedu podijeljenom odlukom u vrlo neizvjesnoj borbi protiv Tysona Nama. Uvjerljiv je u svojoj izvedbi bio i Lorene Murphy protiv Douglasa Silve de Andradea, a glavni program otvoren je povratkom na pobjednički put za Omarija Akhmedova. Odlični ruski borac srednje kategorije u drugoj je rundi gušenjem savladao Toma Breesea. Britanac je otvorio vrlo agresivno, imao je svojih trenutaka, ali kad je borba završila na podu je Rus pokazao sve kvalitete njegovog grapplinga. Posao je završio nakon nešto manje od dvije minute u prvoj rundi.

Uvodni program sastojao se od sedam borbi kao i glavni, a zatvorila ga je sjajna pobjeda Ricky Simona, gušenjem protiv belgijskog borca Gaetana Pirella. Pobjede na uvodnom programu pripale su još Su Mudaerjiu, Dalchi Lungiambulu, bratu prvaka muha kategorije Franciscu Figueiredu, Umaru Nurmagomedovu, Mike Davisu i impresivnoj francuskoj debitantici, Manon Fiorot.

UFC on ESPN 20 - Rezultati

UFC on ESPN 20 - Rezultati

Michael Chiesa vs. Neil Magny
Warlley Alves def. Mounir Lazzez - TKO (R1 2:35)
Isaac Villanueva def. Vinicius Moreira - KO (R2 0:39)
Viviane Araújo def. Roxanne Modafferi - jednoglasna sudačka odluka
Matt Schnell def. Tyson Nam - podijeljena sudačka odluka
Lerone Murphy def. Douglas Silva de Andrade - jednoglasna sudačka odluka
Omari Akhmedov def. Tom Breese - SUB (R2 1:41)

Ricky Simon def. Gaetano Pirrello - SUB (R2 4:00)
Su Mudaerji def. Zarrukh Adashev - jednoglasna sudačka odluka
Dalcha Lungiambula def. Markus Perez - jednoglasna sudačka odluka
Francisco Figueiredo def. Jerome Rivera - jednoglasna sudačka odluka
Mike Davis def. Mason Jones - jednoglasna sudačka odluka
Umar Nurmagomedov def. Sergey Morozov - SUB (R2 3:39)
Manon Fiorot def. Victoria Leonardo - TKO (R2 4:08)

Linker
03. svibanj 2024 08:03