UFC

Chris Weidman opet je ozlijeđen: ‘Pretpostavljam da mi je slomio nogu jednim od svojih kickova‘

Chris Weidman (lijevo) vs. Brad Tavares (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije ipak nije pretrpio značajno tešku ozljedu

Dvije godine i četiri mjeseca trajala je pauza Chrisa Weidmana nakon teškog loma noge koji je zadobio u četvrtom mjesecu 2021. godine. ‘‘All American‘‘ vratio se prije nešto manje od dva tjedna na UFC 292 eventu, ali borbu protiv Brada Tavaresa izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca.

Brad Tavares imao je očekivanu taktiku u tom meču. Mnoštvo ‘‘low kickova‘‘ pogodio je Tavares, prema UFC-ovoj službenoj statistici čak 41. Tavares je početkom meča napadao Weidmanovu lijevu nogu, onu koju nije slomio u meču protiv Halla. Nakon pregršt primljenih udaraca i štete koju mu je Tavares napravio na toj nozi, Weidman je promijenio gard te je izložio nogu koju je slomio 2021. godine.

Nastavio je Tavares udarati i po Weidmanovoj desnoj nozi, ali čvrsti Chris izdržao je svih 15 minuta. Međutim, iz meča nije izašao bez težih posljedica. Chris je u ‘‘Won‘t Back Down podcastu‘‘ otkrio kako je pretrpio novi lom noge, ali naravno, puno lakši nego onaj iz 2021. godine.

‘‘Odradio sam magnetsku rezonacnu tibije (goljenična kost) i fibule (lisna kost) na obje noge, kao i magnetnu rezonancu oba koljena. Čekao sam rezultate i rezultati su pristigli. Nema puknuća ligamenata. Dakle, svi ligamenti koljena su čitavi, a radi se o ligamentima koje ne želite potrgati, jer oporavak traje od šest mjeseci do godinu dana. Bog me sačuvao u komadu i ligamenti su dobri.‘‘, započeo je Weidman dobrim vijestima, ali onda je uslijedila nešto lošija vijest.

‘‘Ono što se dogodilo ipak, jest fraktura lijeve noge. Mislim da je on (Tavares) slomio moju nogu jednim od onih ‘kickova‘. Prešao sam u kontragard tijekom meča, a poprilično sam siguran da je negdje uoči promjene garda došlo do loma noge, nastala je fraktura. Kad je u pitanju oporavak, oko četiri tjedna bi trebao potrajati.‘‘, rekao je Weidman.

Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije nije pretrpio ipak neku ‘‘pretešku‘‘ ozljedu, a do frakture je došlo pri vrhu goljenične kosti, neposredno ispod koljena. Oporavak ne bi trebao predugo potrajati i Weidman će se brzo vratiti natrag u pogon.

Linker
03. svibanj 2024 05:25