UFC

‘Conor je ubio USADA-u, kreću li se svi dopingirati u siječnju?‘: Pročitajte reakcije na UFC-ov prekid suradnje sa USADA-om

Conor McGregor

 Screenshot (twitter)
UFC-ovo razilaženje s antidopinškom organizacijom naišlo je na mnoštvo reakcija

Podosta šokantno i nenadano došla je vijest o okončanju suradnje između UFC-a i USADA-e. USADA je Američka antidopinška agencija koja je marljivo radila proteklih osam godina kako bi podigli UFC na višu razinu, ali toj suradnji doći će kraj s početkom 2024. godine.

Detaljno o razlozima raskida možete čitati na našem portalu, točnije klikom na LINK. Ukratko sročeno, USADA-ini čelnici nisu dobro reagirali na sav koji su čelnici UFC-a vršili na njih proteklih mjeseci. Pritisak su vršili zbog povratka Conora McGregora.

USADA-ina pravila nalažu da McGregor mora provesti šest mjeseci pod USADA-inim antidopinškim testiranjima, a tek nakon što uspješno odradi tih šest mjeseci pod povećalom antidopinške organizacije, McGregor može dobiti dopuštenje za povratak u kavez. UFC-ovi čelnici pokušali su se izdići iznad USADA-inih pravila te su isticali kako postoji mogućnost da McGregor izbjegne to pravilo. Conor možda uistinu zaobiđe pravila, ali od 1. siječnja (1. mjesec) 2024. godine, to više neće biti USADA-ina briga.

Za očekivati je da će UFC pronaći alternativni način kojim će pokušati očuvati sport ‘‘čistim‘‘ te će omogućiti borcima ravnopravne uvjete, bez uporabe nedozvoljenih supstanci. Tek treba vidjeti kako će UFC riješiti taj problem, jer njihovo službeno priopćenje još uvijek se čeka. Dok čekamo priopćenje, mnoštvo boraca već se oglasilo putem Twittera.

‘‘Čekajte, kreću li svi uzimati steroide počevši od siječnja (1. mjesec)?‘‘, zapitao se Brian Kelleher, a Demetrious Johnson najavio je novu sortu boraca.

‘‘Svi se pripremite na gledanje ‘super sportaša lol‘‘‘, napisao je ‘‘Mighty Mouse‘‘.

Neki od boraca poput Kevina Hollanda i Codyja Durdena sarkastično su komentirali kako su bili na putu ka USADA-inoj jakni koju dobivaju borci nakon 50 negativnih doping testova, ali sada vjerojatno neće doći do jakne.

Gilbert Burns našalio se dvama fotografijama Conora McGregora. Na jednoj je ‘‘ispijeni‘‘ McGregor tijekom vaganja za nastup u perolakoj kategoriji, a na drugoj fotografiji nalazi se ‘‘fotošopirana‘‘ McGregorova fotografija. Burns je u šali poručio kako će borci do kraja ove godine izgledati kao ‘‘ispijeni‘‘ McGregor‘‘, a od sljedeće godine izgledati će kao ‘‘nabildana, fotošopirana‘‘ verzija McGregora.

Jedan od MMA fanova poručio je kako će UFC i dalje testirati borce, ali će to raditi u suradnji s nekom drugom organizacijom. Borac Matt Brown postavio je legitimno pitanje.

‘‘Jesu li rekli o kojoj će se organizaciji raditi? Prije USADA-e, to su radile atletske komisije, ali testirali su samo na dan borbe. Atletske komisije nisu dostupne posvuda po svijetu.‘‘, poručio je Brown.

Korisnik Twittera pod korisničkim imenom ‘‘Tommy Toe Hold‘‘ predstavnik je ‘‘On Point MMA‘‘ portala, a putem Twittera je poručio kako je ‘‘McGregor ubio USADA-u‘‘.

Ostale reakcije boraca i poznatih lica iz svijeta MMA-a pročitajte u nastavku ovog članka.

Linker
02. svibanj 2024 19:18