UFC

Dogodilo se i to: Gilbert Burns odbio je ponuđeni meč

Gilbert Burns i Vicente Luque

 Twitter (gilbert Burns)
Brazilac je poznat kao borac koji prihvaća sve što mu se ponudi, no ovaj put napravio je iznimku

Drugorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije, Gilbert Burns, poznat je kao borac koji je spreman boriti se s bilo kim, bilo kad i bilo gdje. Često je Burns prihvaćao borbe na ''short notice'', a još češće nudio se kao borac koji je spreman uskočiti u mnoge mečeve koje je netko od aktera otkazao u zadnji tren.

Ipak, čini se kako ni Burns nije spreman prihvatiti baš sve protivnike koje mu UFC ponudi. Naime, ''Durinho je u razgovoru za MMA Fighting otkrio da su mu ponudili Vicentea Luquea kao protivnika, no on je to odbio. Naime, Burns i njegov sunarodnjak veliki su prijatelji, a ujedno i timski kolege i sve to nepremostiva je prepreka ka ugovaranju ovog meča.

''Frustrira me dugo čekanje na meč. Ali to je dio posla. Iz UFC-a su mi rekli da žele borbu između Vicentea i mene, ali pošto između nas postoji prijateljstvo, neće se dogoditi. Bratstvo nas je zeznulo, inače bi se već borili. Ukoliko bismo to odradili, drugorangirani izazivač protiv četvrtorangiranog. Ja bih s tom pobjedom dodatno skočio, a Vicente bi također napredovao s pobjedom. Mislim da nas ta naša situacija koči više nego ostale tipove u kategoriji.'', započeo je Burns, a zatim dodatno objasnio.

''Meč ima smisla ako gledamo rang ljestvicu. Znaju da se mi ne želimo međusobno boriti, ali svejedno su pitali i pokušali. Međutim, odbili smo. Vicente je jedini protivnik u cijeloj kategoriji protiv kojeg sam odbio meč, a isto vrijedi i u kontra smjeru. Izuzev toga, već sam rekao da bih se borio s bilo kim.''

Inače, Kamaru Usman također je bio timski kolega, ali i prijatelj Gilberta Burnsa, no dvojac se svejedno borio. Usman je Burnsa nokautirao u drugom mjesecu ove godine, a Nigerijac je promijenio i dvoranu kako bi se pripremio za taj meč. Kasnije je Usman i ostao u dvorani Trevora Wittmana, dok su Burns i Luque i dalje članovi Sanford MMA dvorane.

Vicente Luque ranije ove godine, u razgovoru za BJPenn.com također se osvrnuo na potencijalni meč protiv Burnsa. Njegov odgovor daje širu sliku zašto je Burns bio spreman boriti se protiv Usmana koji mu je također bio timski kolega i prijatelj, no protiv Luquea se ne želi boriti.

''Već smo rekli da se nećemo boriti međusobno. Više smo od prijatelja, mi smo braća. Naše obitelji jako su bliske i imamo drukčiji odnos, nego li s ostalim timskim kolegama. Obojica želimo biti prvaci i radimo na tome. Također, jedan drugom želimo isto to, da budemo prvaci. Ima puno drugih tipova s kojima se možemo boriti.'', objasnio je Luque u travnju ove godine.

Linker
08. svibanj 2024 22:10