UFC

Dominick Cruz sumnja u spremu Stipe Miočića: ‘Koliko je trenirao tijekom ove pauze? Ovo nije gašenje požara!‘

Stipe Miočić

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, @STIPEMIOCIC)
‘Samo pokušavam shvatiti što radi da bi se pripremio‘, iskomentirao je Cruz

Dominick Cruz dovodi u pitanje pripreme Stipe Miočića za povratak u UFC. Miočić (20-4, 14-4 UFC) izaziva Jona Jonesa (27-1, 21-1 UFC) za naslov prvaka u teškoj kategoriji u glavnoj borbi večeri UFC-a 295 11. studenog (11. mjesec) u Madison Square Gardenu u New Yorku.

Miočić se nije borio otkako je izgubio pojas od Francisa Ngannoua u ožujku (treći mjesec) 2021. godine. U međuvremenu, Jones se vratio nakon više od tri godine pauze i ekspresno završio Ciryla Ganea te osvojio upražnjenu titulu u teškoj kategoriji na UFC-u 285 u ožujku (treći mjesec).

Budući da nije vidio niti čuo puno Miočića tijekom njegovog odsustva, Cruz je izrazio zabrinutost zbog njegovih vatrogasnih dužnosti i utjecaja koji bi to moglo imati na njegove pripreme za ovaj meč.

“Jesam li ja jedini koji ne zna koliko je Stipe trenirao?Jesmo li često gledali snimke na kojima on trenira? Gdje je bio? Bavi li se borilačkim vještinama protiv drveća? Zato što se suočava s divom, divovskim čovjekom koji se može boriti, a to nije vatra. Samo se pitam. Ne gasi požar. Je li se borio s ljudima u šumi? Samo pokušavam shvatiti što radi da se pripremi za borbu.”

Miočić ima pobjede nad Ngannouom, Danielom Cormierom dva puta, Fabriciom Werdumom i nizom drugih velikana teške kategorije, ali Cruz je istaknuo da je to bilo još dok je bio aktivan i kada nije pravio ovako duge stanke.

"Prije je češće ulazio u borbe i trenirao. Što je sada radio? Gasio požar, zar ne? Samo sam znatiželjan", zaključio je.

Priliku da pokaže da je spreman i za vatrogasne pothvate i rušenje najvećih u povijesti imat će za četiri mjeseca, a onda će demantirati svakog tko sumnja u njegove kvalitete.

Linker
02. svibanj 2024 22:52