UFC

Emmett slavio u ratu protiv Igea, Cruz preživio tešku prvu rundu pa podsjetio na svoje najbolje dane

Dominick Cruz vs. Pedro Munhoz

 Carmen Mandato/Getty Images/AFP
Devet uvodnih borbi održano je na UFC 269 priredbi u Las Vegasu

Ništa manje uzbuđenja od onih glavnih borbi donio je i uvodni program UFC 269 priredbe.

Borba za koju se očekivalo da će biti najizjednačenija na programu bila je upravo takva. Josh Emmett i Dan Ige kroz 15 minuta izmjenjivali su udarce, napade i pogotke pa su tako podijelili prve dvije runde, svakom po jednu (kasnije smo vidjeli da je jedan sudac obje dao Emmettu, što je zapravo besmisleno bodovanje). Bilo je jasno da će odlučivati treća, odnosno to tko ima više energije, volje i snage. To je na kraju Emmett, unatoč tome što je Ige statistički u posljednjih pet minuta pogodio više. Joshevi udarci ostavljali su bolji dojam te se čini da je sudačka odluka apsolutno ispravna.

image

dan Ige vs. Josh Emmett

Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Dominick Cruz u novom je pohodu prema UFC tituli bantam kategorije. Možda 36-godišnja legenda ne izgleda uvjerljivo kao nekad kad je tom kategorijom vladao, ali pobjeda nad Pedrom Munhozom itekako je vrijedna. Osim toga, izgledao je Dominick puno bolje nego u svoje posljednje dvije borbe. Iako je u prvoj rundi završio na podu nakon jednog odličnog Munhozovog udarca, uspio se oporaviti i vratiti, a onda kako je borba odmicala sve više dominirati. Ta kombinacija koja je sadržavala desni kroše i lijevi low kick pa ponovno desni kroše, bila je zapravo najbolje što je Pedro u borbi pružio. Pokušao je iskoristiti elan prve runde za brzi napad u drugoj, ali Cruz je očito nakon problema postao fokusiraniji. Brži, konkretniji i boljeg kretanja, ponovno je izgledao kao u najboljim danima i zasluženo je uzeo preostale dvije runde. Može li ponovno se uputiti prema vrhu? Odgovor će najbolje moći dati on sam, već u svom idućem nastupu.

U jedinom okršaju teškaša na ovom programu, Tai Tuivasa slavio je nokautom u drugoj rundi protiv Augusta Sakaija te je tako potvrdio kako se vraća na prave staze, dok je Brazilac Bruno Silva nokautom slavio protiv Jordana Wrighta, time došavši do 3-0 u UFC-u, uz tri nokauta.

image

Tai Tuivasa vs. Augusto Sakai

Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Rani uvodni program sadržavao je pet borbi. Andre Muniz završio je Eryka Andersa polugom na ruci u prvoj rundi, dok su Ryan Hall i Erin Blancfield uzeli jednoglasne odluke protiv Darricka Minera, odnosno Mirande Maverick. Tony Kelley završio je Randyja Costu pred kraj druge, a Gillian Robertson svoju protivnicu Priscillu Cachoeiru pred kraj prve runde.

UFC 269 - Rezultati uvodnog programa

Josh Emmett def. Dan Ige - jednoglasna sudacka odluka
Dominick Cruz def. Pedro Munhoz - jednoglasna sudacka odluka
Tai Tuivasa def. Augusto Sakai - KO (R2 0:26)
Bruno Silva def. Jordan Wright - TKO (R1 1:28)
André Muniz def. Eryk Anders - SUB (R1 3:13)
Erin Blanchfield def. Miranda Maverick- jednoglasna sudacka odluka
Ryan Hall def. Darrick Minner - jednoglasna sudacka odluka
Tony Kelley def. Randy Costa - TKO (R2 4:15)
Gillian Robertson def. Priscila Cachoeira - SUB (R1 4:59)

Linker
02. svibanj 2024 21:29