UFC

Glover Teixeira provocira Adesanyu: ‘On nikada više neće pristati na meč protiv Pereire, posebno ne u poluteškoj‘

Alex Pereira (lijevo) i Israel Adesanya (desno)

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije pokušava navesti Adesanyu na novi obračun s Pereirom

Četiri puta Israel Adesanya i Alex Pereira našli su se na suprotnim stranama borilišta. Dva meča odradili su u ringu prema kickboksačkim pravilima, a dvaput su se obračunali unutar UFC-ovog kaveza, naravno, prema MMA pravilima.

Tri puta do pobjede je došao Pereira, a jednom je slavio Adesanya. ‘‘Izzy‘‘ je do pobjede došao u posljednjem međusobnom obračunu, nokautiravši Alexa Pereiru ranije ove godine. Adesanya je tom pobjedom vratio titulu prvaka u srednjoj kategoriji, ali kasnije je pojas izgubio u meču protiv Seana Stricklanda.

‘‘Izzy‘‘ trenutno nije prvak niti jedne od UFC-ovih težinskih kategorija, a najavio je i nešto dulju pauzu kako bi se psihički i fizički posložio. Alex Pereira smatra da Adesanya trati svoj talent duljom pauzom i da bi se trebao okušati u poluteškoj kategoriji.

‘‘Israel Adesanya, dođi tatici.‘‘, bila je Pereirina prozivka nakon osvajanja titule prvaka u poluteškoj kategoriji.

Israel Adesanya sigurno želi obogatiti svoju ostavštinu pojasom u još jednoj težinskoj kategoriji, ali Glover Teixeira ne vjeruje da će se Israel odvažiti na meč protiv ‘‘Poatana‘‘.

‘‘Ne želim previše pričati o tome jer će ispasti kao da pričam sranja, a ja nisam takav tip. Ali Adesanya se ne želi boriti protiv njega (Pereire). Adesanya je trenutno u odličnoj poziciji i posjeduje mnoštvo novca. Ne kažem da je uplašen. Da je on u situaciji gdje nikad nije osvojio UFC-ov pojas, definitivno bi se digao u kategoriju iznad i borio bi se s Alexom za pojas. Ali on (Adesanya) je na vrhu svijeta. Zar mislite da se želi boriti s ovim tipom (Pereirom)? Adesanya u ovoj fazi vjerojatno želi neke posebnije mečeve, lakše protivnike. Možda netko iz prijašnjih generacija, neko od bivših prvaka. Ali Pereira u poluteškoj kategoriji? Jako teško.‘‘, objašnjavao je Glover u podcastu Trocacao Franca, ali tu se nije zaustavio.

‘‘I dalje meč protiv Pereire onaj koji mu nosi najviše novca. Mislim da bi ga duplo platili ako bi se pristao boriti s ‘Poatanom‘, a ne s nekim drugim. Ali koliko puta čujemo ljude kako kažu: ‘NE bih radio za njega čak niti da mi duplo plate‘. Tako će i Adesanya reći: ‘Ne želim se boriti s ‘Poatanom‘ nikad više. Posebno ne u poluteškoj kategoriji.‘‘‘, zaključak je ‘‘Poatanovog‘‘ ponajboljeg prijatelja, trening partnera i mentora.

Glover i ovdje vjerojatno pokušava napraviti uslugu Pereiri. Nije tajna da ‘‘Poatan‘‘ želi novi meč protiv Adesanye, a govoreći na ovakav način o Adesanyi, Glover se nada isprovocirati Israela na povratak. Hoće li Adesanya biti motiviran za novi meč protiv Pereire, vrijeme će pokazati.

Linker
26. travanj 2024 14:37