UFC

Henry Cejudo uočio nejasnoću na UFC-ovoj ‘P4P‘ ljestvici: Nije mu jasno zašto je jedan borac uvršten

Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo)
‘‘Triple C‘‘ je u svom podcastu prokomentirao ljestvicu

UFC-ove rang ljestvice često znaju izazivati podosta kontroverze, a naročito kada se radi o onoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Prvorangirani borac te ljestvice zapravo je najbolji borac svijeta u očima mnogih.

‘‘Pound-for-pound‘‘ ljestvica obično je popunjena prvacima težinskih kategorija, ali kako UFC nema 15 težinskih kategorija, tako svoje mjesto pronađe i nekoliko boraca koji nisu prvaci kategorije u kojoj nastupaju.

Robert Whittaker na 15. mjestu, Brandon Moreno na 14., Petr Yan (13.), Max Holloway (12.) i Jon Jones na 11. mjestu primjeri su boraca koji su na toj ljestvici iako trenutno nisu prvaci. Top 10 je sačinjen od osam prvaka, ali zanimljivo je kako se Dustin Poirier nalazi na osmom mjestu ‘‘P4P‘‘ ljestvice. Kamaru Usman (4.) drugi je borac koji trenutno nije prvak, a unutar top 10 je.

Dustin je trenutno drugorangirani borac UFC-ove lake kategorije, a nikad u karijeri nije bio prvakom (bio je privremeni prvak lake kategorije). Poirier je u svom posljednjem nastupu izgubio od Charlesa Oliveire, a na ‘‘P4P‘‘ ljestvici nalazi se ispred Deivesona Figueireda i Jirija Prochazke koji su prvaci svojih kategorija.

Henry Cejudo na svom YouTube kanalu odlučio se osvrnuti na tu temu i zapitao se što Poirier zapravo radi na toj ljestvici.

‘‘Ne znam zašto je Poirier uopće na toj ljestvici. Stvarno ne znam. Uz dužno poštovanje, ne možete stavljati tipove koji su bili nokuaitrani i završavani ‘submissionom‘ na tu listu (ako nisu prvaci)‘‘, rekao je Cejudo.

I uistinu, iako je Poirier dugi niz godina u UFC-u i pobijedio je seriju vrhunskih boraca, podosta je nejasno zašto se tako visoko nalazi na ovoj ljestvici koju možete pogledati OVDJE.

Linker
08. svibanj 2024 02:42