UFC

Holly Holm ugovorila iduću borbu, vraća se u perolaku kategoriju

Holly Holm
 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Velika ženska MMA zvijezda nakon tri godine vraća se u kategoriju čiju je titulu dva puta napala

Samo tri osobe u UFC povijesti po dva su puta napadale titulu dvije različite kategorije. Prvi je Randy Couture, koji je bio prvak poluteške i teške kategorije, dok je drugi to napravio u tim istim kategorijama, a riječ je o Danielu Cormieru. Treća osoba je Holly Holm, koja je 2015. godine došla do titule u bantamu. Istu je izgubila u idućoj borbi, a prije dvije godine još jednom ju je bezuspješno napala. Osim toga, dva puta se bezuspješno borila za titulu perolake kategorije. Kategoriju u koju će se vratiti nakon tri godine.

16. listopada čeka je borba na UFC-ovom Fight Nightu protiv Norme Dumont. Dumont (6-1, 2-1 UFC) je borkinja koja je u UFC došla kao članica ove kategorije, da bi se nakon samo jedne borbe spustila u bantam. Nije tamo dugo potrajalo, nakon što je dva puta pala vagu, drugi put toliko ozbiljno da joj je borba otkazana. Prisiljena je na povratak u perolaku, gdje je u svibnju savladala bivšu izazivačicu Feliciju Spencer. Jedini poraz u karijeri nanijela joj je Megan Anderson, nokautiravši je u njenoj prvoj UFC borbi.

Mnoge je ovo uparivanje iznenadilo, budući da se već vrlo glasno pričalo o revanšu Holly Holm i Mieshe Tate. Ta borba vjerojatno se i nalazi u UFC-ovim planovima, no očito za kasnije. Holm je ovog puta vjerojatno sama zatražila borbu u kategoriju do 66 kilograma i bit će joj to prvi nastup nakon listopada prošle godine i uvjerljive pobjede nad Irene Aldanom. Holly je tada zadržala drugo mjesto ljestvice izazivačica bantam kategorije, no novi napad na titulu u ovom trenutku nema smisla. Inače, samo jednom u karijeri izgubila je borbu koja nije bila za UFC pojas i to od Valentine Shevchenko.

Linker
05. svibanj 2024 11:55