UFC

Ian Garry objavio snimku telefonskog razgovora s Luqueom: ‘Ovo nema ništa s animozitetom‘

Vicente Luque (lijevo) i Ian Garry (desno)

 Instagram (ian Garry)
Neporaženi irski velteraš borit će se protiv svog timskog kolege

Pomalo iznenađujuće došla je vijest o borbi između Iana Garryja i Vicentea Luquea. Oba borca velter kategorije inače su dio Kill Cliff FC dvorane koju vodi Henri Hooft i puno puta zajedno su trenirali.

Osim zajedničke dvorane, obojica su i jako dobri prijatelji s Gilbertom Burnsom, još jednim članom Kill Cliff dvorane. Luque i Burns u više navrata su otkrivali kako su UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ pokušali upariti njih dvojicu unutar kaveza, a obojici je to jedini meč koji su ikad odbili. Međutim Luque i Garry nisu toliko bliski i pristali su na međusobni okršaj.

Nedugo nakon službene potvrde meča, Ian Garry na svom Instagram profilu podijelio je svoj telefonski razgovor s Luqueom. Odmah na početku razgovora, Garry je Luqueu dao do znanja kako ne shvaća ovu borbu osobno i nema apsolutno ništa protiv njega.

‘‘Ovo nema ništa s animozitetom, ovdje se radi isključivo o poštovanju i želji da budem najbolji na svijetu.‘‘, poručio je Garry, a Luque se nadovezao sličnim riječima.

‘‘Za mene je ovo oduvijek bio biznis. Uvijek se radilo o tome da postanem najbolji na svijetu i da uživam u ovom sportu koji toliko volimo.‘‘, uzvratio je Brazilac.

Neporaženi Ian Garry na putu je ka samom vrhu velter kategorije i sada se želi testirati protiv najboljih boraca na svijetu. Vicente Luque sigurno će biti njegov najteži test u dosadašnjoj karijeri, ali Garry se silno raduje takvom ispitu.

‘‘Ti želiš biti najbolji na svijetu, ja želim biti najbolji na svijetu. Uparili su nas i znaš što? Zaplešimo! Idemo pružiti ‘show‘ i zabaviti se.‘‘, rekao je talentirani Irac.

31-godišnji Luque također nije odustao od šampionskih ambicija. Jedno vrijeme bio je jako blizu napadu na titulu i zaredao je četiri uzastopne pobjede. Njegov pobjednički niz prekinuo je Belal Muhammad u četvrtom mjesecu prošle godine, a Geoff Neal brutalno je nokautirao Luquea u osmom mjesecu protekle godine. Luque se pobjedama vratio u osmom mjesecu ove godine, a jednoglasnom odlukom porazio je Rafaela dos Anjosa. Porazi li i Garryja, Luque će izboriti novu priliku protiv top 10 boraca, a otkrio je na koji način će on i Garry jedan drugome odati poštovanje.

‘‘Želim ti sve najbolje i odličan trening kamp. Nadam se da ćeš mi odati počast tako što ćeš mi pružiti najtežu moguću borbu, a ja ću na isti način odati počast tebi. Idemo plesati kao što si rekao.‘‘, poruka je Vicentea Luquea.

Ian Garry se složio i očito nas čeka jedan meč u kojem neće biti animoziteta i ‘‘trash talka‘‘. Uvijek postoji strah da ovakvi mečevi mogu završiti bez previše akcije, ali poznavajući obojicu boraca, ne sumnjamo da će njihov natjecateljski duh prevladati onda kada se nađu u kavezu.

Linker
08. svibanj 2024 08:09