UFC

Ian Garry navukao bijes fanova zbog bogohuljenja: ‘Bilo bi savršeno da on i Paddy izgube na isti dan‘

Ian Garry (lijevo) i Vicente Luque (desno)

 Instagram (ian Garry, Vicente Luque)
Irski velteraš došao je do razine gdje samog sebe uspoređuje s Bogom

Vrlo interesantan meč čeka Iana Garryja na UFC 296 eventu. Talentirani Irac će 16. prosinca (12. mjesec) biti na ispitu karijere, jer na suprotnoj strani kaveza naći će se Vicente Luque, jako iskusni i vrlo opasni Brazilac.

Iako će Luque za šest dana proslaviti tek 32. rođendan, u UFC-u ga gledamo jako dugo. Još 2015. godine Luque je debitirao unutar najjače svjetske MMA organizacije, a odradio je čak 19 nastupa (15-4-0 UFC). Luque je gubio samo od vrhunskih velteraša kao što su Stephen Thompson, Belal Muhammad, Geoff Neal i aktualni prvak Leon Edwards. Sjajni Brazilac porazio je mnoštvo odličnih boraca među kojima se ističu Tyron Woodley, Rafael dos Anjos, Jalin Turner, ali i već spomenuti Muhammad s kojim je Luque na omjeru 1-1.

Nije se Garry još susreo s borcem Luqeovog kalibra, a dodatnu draž ovom meču daje činjenica da su proteklih godina zajedno trenirali unutar Kill Cliff dvorane (nekoć Sanford MMA). Garry više nije dio te dvorane, a dio svojih priprema odrađivao je u Team Renegade dvorani. Međutim, Leon Edwards u dogovoru sa svojim trenerima odlučio je izbaciti Garryja iz te dvorane, a razlog je Garryjevo ponašanje i konstantno kašnjenje na treninge, čime se jednostavno nije uklapao u filozofiju tog tima.

Ian je sada utočište pronašao u Brazilu, a Chute Boxe Academy njegov je novi dom, barem kad su treninzi u pitanju. Iako je nedugo nakon ugovaranja meča s Luqueom najavljivao kako ovdje neće biti animoziteta, nego isključivo poštovanje, Garry je komentarom na Luqueovu Instagram objavu prešao granicu.

Naime, Luque je svojim pratiteljima otkrio kako se krstio, a proces krštenja obavio je na baptistički način, odnosno potpunim uranjanjem.

‘‘Vjerovao sam u Njega (Boga) i gledao sam koliko me blagoslivlja cijeli moj život. U dobrim, ali i u lošim trenucima, On (Bog) me uvijek izvukao i osnažio. Sada hodam Njegovim putem dok me On vodi ka svom Kraljevstvu. Hvala ti, Isuse.‘‘, poručio je Luque u svojoj objavi na Instagramu.

Ian Garry ničim izazvan odlučio je ostaviti komentar na Luqueovu objavu, a fanovi su ga napali zbog bogohuljenja.

‘‘16. prosinca (12. mjesec) on će stajati ispred tebe. Visok, plav i sav moćan.‘‘, poručio je Garry, usporedivši sebe s Bogom.

Mnoštvo je onih koji su poručili Garryju kako ga više ne poštuju nakon takvog komentara te da shvaćaju zašto ljudi prestaju navijati za njega.

Ian Garry tip je borca koji privlači veliku pažnju, ali uz mnoštvo fanova, jednako toliko je i njegovih hejtera. Dok neki gledaju njegove mečeve navijajući za njegovu pobjedu, mnoštvo je onih koji ga prate u nadi da će vidjeti kako gubi. Ništa drukčije neće biti tijekom njegovog sljedećeg nastupa, a na istom eventu nastupit će još jedan borac slične osobnosti. Radi se o Paddyju Pimblettu, a jedan od fanova obojici je poželio poraz na UFC 296 eventu.

‘‘Bilo bi tako perfektno da on i Paddy izgube na isti dan.‘‘, napisao je korisnik Twittera pod imenom Tyler Ferguson, dok je korisnik ‘‘Tony‘s_Teep‘‘ napisao ono što mnogi misle o Garryjevom komentaru.

‘‘Ovo nije ‘trash talk‘, niti je zabavno. Zašto bi netko rekao nešto ovakvo?‘‘

26-godišnji Garry došao je u UFC odavajući dojam karizmatičnog, ali i skromnog momka koji cilja na sam vrh. Kako se približava vrhu, tako i njegov ego eksponencijalno raste. Možda upravo Luque bude taj koji će mu priušitit potrebno prizemljenje. Ako je Garry otišao toliko daleko da se uspoređuje s Bogom, prizemljenje mu je itekako potrebno.

Linker
27. travanj 2024 09:30