UFC

John McCarthy analizirao što se događa s Petrom Yanom: ‘On nije isti borac, izgubio je samopouzdanje‘

 Petr Yan 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Svima je jasno da se Yan promijenio, a to je bilo jako izraženo u subotnjoj borbi protiv Dvalishvilija

Petr Yan je proteklog vikenda došao u jako lošu situaciju. Doživio je četvrti poraz u posljednjih pet nastupa te se doveo o probleme, tako da su mnogi krenuli raspravljati o tome što se događa s bivšim prvakom bantam kategorije. Dugo je Yan slovio kao najbolji borac u kategoriji, no u posljednje vrijeme ima loše rezultate.

Neki će reći da su ga pokrali, neki će reći da je mentalno pao nakon prvog poraza od Aljamaina Sterlinga i onog ilegalnog koljena s kojim si je sam oduzeo pojas. ‘‘Big‘‘ John McCarthy je pokušao analizirati što se to događa s Yanom:

‘‘Yan se muči i to već sad ozbiljno. Jednostavno ne izgleda isto kao prije. Više nema samopouzdanja. Više nije toliko dobar na nogama. Nema više onaj učinak kao ranije. Previše se plaši da će biti srušen. Prije je radio odličan posao braneći rušenja‘‘, rekao je McCarthy u Weighing In podcastu.

‘‘U prvoj sam rundi vidio kako je Merab primio taj udarac, malo se maknuo, izgledao je kao da je povrijedio desno koljeno. Pokušao sam vidjeti je li to utjecalo na njega, ali čini mi se da nije. Yan je u prijašnjim borbama gradio svoj tempo. Krenuo bi sporo, a kada bi pročitao protivnika, znao je što treba iskoristiti. Sada više ništa ne gradi, stalno ostaje u prvoj brzini‘‘, dodao je.

Činjenica jest da Yan ne izgleda isto kao u prethodnim borbama, ali teško je reći što je razlog tome. Što god to bilo, Yan ima tek 30 godina i još ima vremena vratiti se gdje je bio ranije. 1-4 je u posljednjih pet nastupa, tako da je pobjeda u sljedećem imperativ.

Linker
03. svibanj 2024 04:33