UFC

John McCarthy ne podržava što UFC radi s Pimblettom: ‘U Cage Warriorsima je imao bolje protivnike‘

Paddy Pimblett

 Vianney Le Caer/Shutterstock Editorial/Profimedia
Paddy Pimblett je ovih dana neobilazna tema u svim borilačkim krugovima

Ne trebamo se čuditi što je Padddy Pimblett nakon londonske UFC priredbe postao borac o kojem se priča, borac na kojeg ne možeš biti ravnodušan i svakako borac koji ima ono nešto što ga razlikuje od drugih. U dosadašnja dva nastupa sve je odradio onako kako treba. Pružio je uzbudljive borbe, pokazao je da zna zabaviti publike, a obje borbe je i završio prekidom u prvoj rundi.

Osim toga, imao je vjerojatno najveće ovacije londonske O2 dvorane. Zapravo se samo preslikava ono što se događalo kad bi Paddy nastupio u borilištu Cage Warriorsa, promocije čiji je ranije bio član.

No, koliko je on uistinu dobar i kakav mu je potencijal? To još uvijek ne znamo jer moramo priznati kako je u prve dvije UFC borbe dobio protivnike koji su mu omogućili da se predstavi upravo ovako kako je napravio. Jedan od onih koji to gleda upravo na taj način je legendarni sudac John McCarthy, danas podcaster i Bellatorov komentator. Upravo u svom podcastu progovorio je o načinu na koji je UFC započeo Paddyjevu karijeru u Octagonu.

"Razumijem zašto su ga stavili protiv nekoga kao što je Kazula Vargas, ponešto stariji borac. On posjeduje dobar omjer, iako se zapravo nije borio protiv puno kvalitetnih protivnika. Nisam Paddyjev hejter. Zapravo mi je drago vidjeti da postoji netko kao on, netko tko govori kao on, tko radi ono što on radi, netko tko posjeduje taj dio igre. Ne želim reći da je netko tko se šepuri i pokušava dobiti pažnju, on je tu i napravit će dobre stvari. Ali, ako želiš da se vidi koliko si dobar, onda moraš to pokazati protiv drugih dobrih boraca. Jednostavno ga želim vidjeti u jačim borbama. U boljim borbama protiv boljih boraca sam ga vidio dok je bio u Cage Warriors organizaciji. Recite mi da nisam u pravu", rekao je McCarthy.

Paddy je u britanskoj promociji proveo većinu svoje dosadašnje karijere, u kojoj je doživio i tri poraza. Dva od njih nanijeli su mu današnji UFC borac Nad Narimani i Bellatorova uzdanica Soren Bak, no također je pobjeđivao neke odlične borce. Luigi Vendramini i Rodrigo Vargas uistinu su borci sa samog dna UFC-ovih rostera i to je činjenica. No, nešto se pita i Paddyja, koji je sam izjavio kako nema namjeru boriti se protiv kvalitetnijih boraca dok ne dobije ugovor uz kakav bi mu se tako što isplatilo.

Dakle, nije Paddy samo dobar borac nego i jako dobro razumije poslovnu stranu svega. Uostalom, i UFC će više od njega dobiti ako ga što dulje zadrže neporaženim. Tako da ne sumnjamo kako će i u idućoj borbi imati nekoga tko mu stilski odgovara i protiv koga će biti favorit. Uostalom, svi znamo da niti Conor McGregor nije dobio niti jednu stilski težu borbu sve dok je došlo vrijeme da se više ne može birati. A ne možemo pobjeći od dojma kako Paddy uz Britance stvari podjednaki dojam kakav je Conor imao s Ircima iza sebe. To je jako dobra podloga za doći do statusa globalne superzvijezde.

Linker
02. svibanj 2024 16:39