UFC

Kai Kara-France inspiriran performansom Israela Adesanye u posljednjem meču: ‘Jedan od najvećih trenutaka ove generacije!‘

Kai Kara-France (lijevo) i Brandon Moreno (desno)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Kara-France predvodi ovotjedni event protiv Amira Albazija

Kai Kara-France crpi inspiraciju iz načina na koji se Israel Adesanya vratio protiv Alexa Pereire. Adesanya (23-2, 12-2 UFC) već je tri puta izgubio od Pereire do UFC-a 287 jer je "The Last Stylebender" dva puta poražen od Pereire u kickboxingu, a zatim je skinut s trona nokautom u MMA-u na UFC-u 281.

Ipak, Adesanya se uspio osvetiti kada su se borili u travnju (četvrti mjesec), postigavši ​​vlastiti nokaut za povratak naslova u srednjoj kategoriji. Kara-France je dvaput izgubio od prvaka muha kategorije Brandona Morena i motiviran je sposobnošću kolege Adesanye da prevlada nevolje.

"Izzy izlazi tamo i šokira svijet, jedan od najvećih trenutaka u našoj generaciji za borilački sport. Nokautirajući Alexa Pereiru i način na koji je to učinio, niste mogli napisati bolji scenarij. Njegov karakter i mentalni fokus su nevjerojatni."

"Niti jednom nije rekao, ‘Ne mogu pobijediti ovog tipa.‘ A u svojoj glavi oduvijek zna: ‘Mogu to vratiti.‘ I to je ono što volim vidjeti. Volim vidjeti to samopouzdanje, gdje kada svi drugi sumnjaju u tebe, ti odeš tamo i završiš. I da, zato je bilo tako šokantno, baš kako je to napravio, uzeo sam puno iz te borbe", kazao je.

Nakon gubitka naslova od Morena, Kara-France (24-10, 7-3 UFC) pokušat će primijeniti nešto od tog samopouzdanja kada se sastane s Amirom Albazijem (16-1, 4-0 UFC) u subotnjem UFC-u na glavnom događaju ESPN 45 na UFC Apexu u Las Vegasu.

"To je samo ono samopouzdanje koje morate imati u sebi. Moraš se držati borbenog duha koji je u tebi, a Israel je podsjetnik na to. Uvijek se vraćam svojoj kulturi i gledam što bi moji preci učinili, i to mi je sjajan plan kako se mogu kretati kroz život i jednostavno znam da mi je to u krvi. Moja je krv da se idem boriti i da idem u rat. Dakle, to je nešto što i ja koristim”, zaključio je Kara-France.

Linker
08. svibanj 2024 00:08