UFC

Manuwa pojasnio zašto je ošamario Rakića: ‘Pokazuje mi što je kupio bonusom nakon što me nokautirao‘

Jimi Manuwa

 Dan Cooke/Alamy/Alamy/Profimedia
Umirovljeni britanski poluteškaš smatra da je Aleksandar Rakić dobio ono što zaslužuje

Sukob Jimija Manuwe i Aleksandra Rakića koji se dogodio na subotnjem UFC-ovom eventu u Londonu dobiva sve više pažnje svjetske borilačke javnosti. Prvi se oglasio Aleksandar Rakić koji je putem Instagrama objasnio što se dogodilo i uputio je određenu poruku Manuwi.

‘‘Jimi Manuwa, ti jedno g**no. K**in sine, koji kukavički potez si napravio sinoć. Ljudi, samo vas želim obavijestiti da je nakon eventa, dok su me zaštitari pratili do prijevoza, gospodin ‘still sleep‘ je sjedio u mom redu na kraju, tako da sam morao proći pored njega. Prvo mi je nešto dobacio na što ja nisam obratio pažnju, ja nemam ništa s njim, to je za mene gotovo. Zatim me je udario s leđa, a čak ni s tako male udaljenosti me nije mogao pogoditi u glavu nego me je udario podlakticom u vrat. Zaštitari su nas razdvojili. Znao si da ću biti sam u Londonu, znao si da sam nedavno imao operaciju i svejedno si to učinio. Zauvijek ću ostati u tvojoj glavi jer sam te umirovio. Sretna mirovina, gospodine ‘Sleep‘.‘‘, poručio je ‘‘Raketa‘‘.

Odgovor umirovljenog britanskog borca nije se dugo čekao, a putem Instagram ‘‘storyja‘‘, Manuwa je poručio:

‘‘Hej Rakiću, umjesto da budeš profesionalac, ti si odabrao pričati sranja na internetu. Rekao sam ti da ću te ošamariti kad se sretnemo. Sreli smo se.‘‘

Podsjećamo, sredinom 2019. godine Aleksandar Rakić nokautirao je Manuwu na priredbi u Stockholmu. Brutalnim ‘‘high kickom‘‘ Rakić je umirovio ‘‘Poster Boya‘‘ koji se nikad nije uspio pomiriti s tim porazom. Nerijetko su se njih dvojica prozivali putem društvenih mreža i nakon tog meča, iako se Manuwa povukao, dok je Rakić pri samom vrhu poluteške kategorije.

Unatoč tome, mnogi su zaboravili na brojne prozivke i pitaju se zašto je Manuwa zapravo napao Rakića. Jimi je u razgovoru za BJPENN.com odlučio detaljno pojasniti što mu smeta kod Rakića, odnosno zašto se njih dvojica ne podnose, ali prvo je opisao što se zapravo dogodilo u Londonu.

‘‘Nije to bio podli udarac (‘sucker punch‘). Gledali smo se licem u lice, ja sam ga ošamario, a on se odmaknuo i ništa nije učinio. Osiguranje je došlo, tu je bio kraj toga i ja nisam pravio nikakvu scenu. Rekao sam mu da ću ga ošamariti kad ga vidim i to sam učinio. On je hodao pokraj mene, a ja sam mu rekao: ‘Što sada imaš za reći?‘. On se pravio zbunjen, pokušao je odšetati dalje, a ja sam ga ošamario. Ništa nije rekao nakon toga.‘‘, opisao je Manuwa scene iz Londona, a zatim je pojasnio kako šamar nema veze s porazom od Rakića.

‘‘Borba je borba, nije to bilo prvi put da sam izgubio. Izgubio sam od ‘Rumble‘ Johnsona, Gustafssona, Oezdemir. Porazio me i Blachowicz, a svi smo sada prijatelji. Čujemo se preko poruka, provjeravamo jedni druge i gajimo uzajamno poštovanje. Što se Rakića tiče, ne znam što reći. Jedan od fanova me pitao s kime bih se ponovno borio, a ja sam rekao s Rakićem jer smatram da nisam uspio prezentirati svoje vještine. On je uzvratio odgovorom: ‘Nokautirao sam te, trebaš li nešto novca od ovih 50 tisuća dolara koje sam zaradio?‘ (misli se na bonus, op.a.). Zatim mi šalje stvari koje je kupio novcem koji je zaradio tako što me nokautirao. Jednostavno mi iskazuje nepoštovanje, a ja sam mu rekao da pokaže istu energiju kad se sretnemo. To je sve. Morao sam mu dati ono što je zaslužio jer se ponaša kao ‘trol‘ i ‘ratnik za tipkovnicom‘‘‘.

Dakle, Jimi Manuwa je prema svojim navodima zapravo frustriran onime što Rakić piše o njemu na društvenim mrežama i to nema nikakve veze s porazom od srpskog poluteškaša. Zanimljivo je to stajalište Manuwe, a dojam je kako ćemo još toga čuti na ovu temu.

Linker
25. travanj 2024 05:06