UFC

Ilia Topuria cilja na ‘superfight‘: ‘Ako on obrani pojas, naš meč bit će najveći u povijesti UFC-a!‘

Ilia Topuria

 pressinphoto/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove perolake kategorije nada se spektakularnom dvoboju u Madridu

Ilia Topuria trenutno je ponajveća UFC-ova zvijezda i to nitko ne može osporiti. Neporaženi Španjolac gruzijskih korijena prvak je UFC-ove perolake kategorije, a pojas je osvojio nokautiravši Alexandera Volkanovskog u drugom mjesecu ove godine.

Vrlo samouvjereno ušao je Topuria u meč protiv Volkanovskog. Najavljivao je ‘‘El Matador‘‘ kako Volkanovski nije na njegovoj razini i da će ga nokautirati u međusobnom obračunu, a mnogi fanovi s podsmijehom su reagirale na njegove samouvjerene navode.

Međutim, Topuria je potkrijepio svoje riječi izvedbom unutar kaveza na UFC 298 eventu i upisao je 15. pobjedu u svom 15. profesionalnom nastupu. Trenutno nije poznato protiv koga će Topuria tražiti prvu obranu pojas. Revanš s Volkanovskim jedna je od opcija, a tu su također Max Holloway, Brian Ortega i Movsar Evloev kao legitimni kandidati za ‘‘title shot‘‘ u perolakoj kategoriji.

Lako je moguće da niti jedan od spomenutih boraca ne bude Topurijin idući protivnik. Naime, Ilia ne skriva kako se nada takozvanim ‘‘superfightovima‘‘, a Conor McGregor i Sean O‘Malley na njegovoj su listi želja. Ovaj potonji djeluje kao realnija opcija, a Topuria smatra kako meč između njega i O‘Malleyja može biti najveći meč u povijesti UFC-a.

‘‘On će se boriti protiv Meraba (Dvalishvilija) i ja iskreno vjerujem da će ga Merab prebiti. Ako to ne učini, ja ću čekati Seana. On će uistinu zaslužiti napad na moju titulu ako porazi Meraba i izdominira svojom težinskom kategorijom. Tada mu moramo dati šansu da napadne titulu u višoj kategoriji. Ali naš meč trenuto nema smisla, jer on ima tipa koji je prvi izazivač i uistinu zaslužuje napad na pojas, a to je Merab (Dvalishvili). Vjerujem da će ga Merab poraziti.‘‘, započeo je Topuria u MMA Houru, a zatim je dodao:

‘‘Čestitao sam O‘Malleyju na obrani titule tijekom UFC 300 eventa. On mi je rekao: ‘Ja ću ponovno obraniti svoj pojas, ti odradi svoj posao i onda ćemo izgraditi najveću borbu u povijesti UFC-a‘. To je upravo ono što će se dogoditi. Ako on obrani pojas, naš meč bit će najveći u povijesti UFC-a. Ako ga odradimo u Madridu na stadionu Santiago Bernabeu, bit će još veći.‘‘, zaključak je Topurije.

Ilia silno želi predvoditi priredbu na kultnom stadionu Real Madrida, a Seana O‘Malleyja vidi kao adekvatnog protivnika za taj spektakl. Obojica će vjerojatno morati upisati barem još jednu pobjedu prije potencijalnog obračuna, ali obrane li obojica svoje titule, meč između Topurije i O‘Malleyja postat će itekako realna opcija.

Linker
24. travanj 2024 21:44