UFC

Max Holloway neposredno nakon meča: ‘Odajte poštovanje Gaethjeu! Ništa nije mogao dobiti ovom borbom, ali dao mi je priliku zbog vas‘

Max Holloway

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Novi vlasnik ‘‘BMF‘‘ titule iskazao je poštovanje borcu kojem je oduzeo taj pojas

Max Holloway ranije u karijeri odradio je jedan nastup unutar UFC-ove lake kategorije. ‘‘Blessed‘‘ se 2019. godine odvažio na prelazak u višu kategoriju i borio se protiv Dustina Poiriera za status privremenog prvaka UFC-ove lake kategorije.

Dobru izvedbu pružio je Max u tom meču, čak je pogodio i nešto više udaraca od Poiriera, ali dileme oko pobjednika nije bilo. Poirier je zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudaca i osvojio je ‘‘interim‘‘ pojas.

Mnogi su tada uočili jedan velik problem kod Maxa Hollowayja, a to je deficit fizičke snage za nastupe u lakoj kategoriji. Iako su on i Poirier pogađali jednako frekventno, Poirierovi udarci radili su puno veću štetu nego Maxovi.

Sve to mnoge je navelo da budu skeptični uoči Maxove borbe protiv Justina Gaethjea na sinoć održanom UFC 300 eventu. Gaethje je jedan od najmoćnijih udarača u lakoj kategoriji i Hollowayju se predviđala slična sudbina kao u meču protiv Poiriera. Neki su čak prognozirali kako će Max biti nokautiran prvi puta u bogatoj karijeri, ali ništa od toga nije se dogodilo.

Holloway se pojavio u fizički impozantnoj formi, njegovi udarci radili su štetu, a Max je i tehnički bio na znatno višoj razini od Justina. Dokaz da je Max uspio podići razinu snage svojih udaraca došao je krajem meča. Holloway je pozvao Gaethjea na otvorenu razmjenu desetak sekundi prije kraja borbe, a upravo Justin je taj koji je završio brutalno nokautiran tijekom takve razmjene. Jednu sekundu prije kraja pete runde Holloway je došao do pobjede, a umjesto poraza na bodove, Gaethje je kavez napustio ošamućen nakon teškog nokauta.

Iako su 25 minuta vodili rat, Holloway je prije svega zatražio publiku da odaju poštovanje njegovom današnjem protivniku.

‘‘Prva stvar, odajte poštovanje Gaethjeu, on je pravi ‘BMF‘. Imao je jako puno toga za izgubiti, a ništa nije mogao dobiti ovom borbom, ali dao mi je priliku zbog vas ljudi.‘‘, poručio je Max neposredno nakon meča.

I definitivno je u pravu. Justin Gaethje u sedmom mjesecu prošle godine brutalno je nokautirao Dustina Poiriera i osvojio je ‘‘BMF‘‘ titulu. Ranije te godine Gaethje je uvjerljivom izvedbom porazio i Rafaela Fizieva. Mogao je Gaethje možda čak i čekati ‘‘title shot‘‘, ali odlučio je fanovima pružiti zabavan meč protiv Maxa Hollowayja. Pobjeda nad Maxom ne bi značajno popravila njegov status unutar lake kategorije, dok ga je poraz sada drastično udaljio od novog napada na titulu. Svjestan je toga i Holloway pa je stoga odao poštovanje velikom ratniku Justinu Gaethjeju.

Nakon iskaza poštovanja, došao je red na prozivke. Na tribinama T-Mobile Arene našao se Ilia Topuria, prvak UFC-ove perolake kategorije. Max Holloway prozvao je njega, ali i prvaka lake kategorije.

‘‘Ja sam taj! Ja sam taj, ljudi! Eno ‘El Matadora‘ (Ilije Topurije). On bježi od bika u kategoriji do 66 kilograma. Recite mu da potpiše ugovor. Španjolska, Havaji, bilo gdje. Čak i Islam (Makhachev). On je poznat po obranama pojasa protiv boraca iz perolake kategorije. Ovdje sam!. Bilo koja kilaža, ja sam gladijator, nije me briga tko je sljedeći, idemo!‘‘, euforično je izgovarao Holloway, na što mu je Joe Rogan poručio ‘‘kako može dobiti što god poželi‘‘.

Holloway se odmah nadovezao na Roganovu izjavu i jasno je dao do znanja čemu se trenutno nada.

‘‘Želim 600 tisuća dolara! To je bila najbolja borba večeri, ali i najbolji nastup večeri. Potpišite ček!‘‘, poručio je Max.

Nije Holloway dugo morao čekati da mu se ispuni želja. Dana White dodijelio mu je dva bonusa po 300 tisuća dolara. Holloway i Gaethje nagrađeni su za najbolju borbu večeri, a Max (i Jiri Prochazka) nagrađeni su bonusima za najbolju izvedbu.

UFC 300 bio je event za pamćenje, a Max Holloway imao je večer koju će jako dugo pamtiti.

Linker
23. travanj 2024 16:03