UFC

Whittaker se naklonio UFC-ovom prvaku: ‘Čovjek je fenomen, nekoliko liga ispred većine drugih boraca!‘

Robert Whittaker

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘The Reaper‘ više ne krije koliko je impresioniran ‘Poatanovim‘ pristupom i borilačkim kvalitetama

Otkako je Alex Pereira UFC-ovu srednju kategoriju zamijenio poluteškom, dobio je još jednog novog obožavatelja - u liku Roberta Whittakera. "The Reaper" je, naime, u jednom od svojih posljednjih medijskih istupa govorio kako nije mogao gajiti simpatije prema "Poatanu" dok je ovaj bio dijelom njegove težinski divizije, budući da mu je bio izravna konkurencija, no sada je situacija značajno drugačija.

"Ne želim voljeti nijednog borca iz srednje kategorije jer su mi potencijalni protivnici. Ne želim ih gledati na naj način. Sve je to, naravno, posao i nije osobno, ali ipak volim povući crtu", rekao je 33-godišnji borac tijekom gostovanja na MMArcade Podcastu.

Prelaskom u polutešku kategoriju i izlaskom iz kruga potencijalnih protivnika, Pereira je "kupio" Whittakera svojim pristupom i stilom, a napose vrhunskim borilačkim kvalitetama koje ga krase - prvenstveno u "stojci". Australski borac više ne krije koliko je impresioniran aktualnim prvakom "light heavyweighta" te o njemu govori biranim riječima.

"Dok je bio u srednjoj kategoriji, Alex se nalazio na mom radaru, ali onda je prešao u polutešku. Što je dulje tamo, to mi se više počinje sviđati. Sviđa mi se način na koji pristupa borba, moram reći da je, po mom mišljenju, on trenutno jedan od ‘najcool‘ boraca u UFC-u. Njegov hod prema oktogonu je toliko snažan, čak i ono što radi imitirajući luk i strijelu je toliko cool", rekao je Whittaker pa zaključio:

"Kad pogledamo njegovu stvarnu borilačku snagu, čovjek je fenomen u ‘stand up‘ igri. On je nekoliko liga ispred većine drugih boraca, definitivno ispred svih poluteškaša".

Linker
22. travanj 2024 09:18