UFC

Mladi Irac nije uspio ušutkati Francuze: Taylor Lapilus porazio je talentiranog i dosad neporaženog Irca

Taylor Lapilus (lijevo) i Brendan Loughran (desno)

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Iskusni francuski borac pokazao se prevelikim zalogajem za samouvjerenog Caolana Loughranea

Ranije danas najavljivali smo vam meč između Caolana Loughrana (8-0 uoči meča) i Taylora Lapilusa (18-3-0 uoči meča) kao borbu na koju vrijedi obratiti pozornost. 27-godišnji Irac Loughran na vaganju je pokazivao ‘‘srednjake‘‘ francuskoj publici i prvak Cage Warriorsa došao je prepun samopouzdanja na event u Pariz. Njegov protivnik Taylor Lapilus u meč je ušao kao Aresov prvak bantam kategorije i s osjetno više iskustva od Loughrana.

Agresivno je Loughran otvorio meč protiv Lapilusa i brzo je pritisnuo Francuza uz ogradu kaveza. Pokušavao je Loughran doći do rušenja, ali Lapilus je odlično branio te pokušaje. Dobar dio prve runde borba se odvijala u stojci, a obojica su imali određenog uspjeha u stojci. 55 sekundi prije kraja runde, Loughran je napokon uspio doći do rušenja, ali samo 30-ak sekundi zadržao je Lapilusa u donjoj poziciji. Vrlo tijesna runda koju je Lapilus završio s nekoliko lijepih pogodaka lijevom rukom u glavu Loughrana.

Caolan Loughran u drugoj rundi puno brže je došao do rušenja. Manje od minute trebao je Irac za rušenje ‘‘double leg‘‘ tehnikom, a potom je radio na ulasku u ‘‘full mount‘‘. Još u najavi ovog meča naveli smo vam kako Loughran preferira odvesti borbu u parter, a zatim traži poziciju iz koje će ‘‘ground and poundom‘‘ nauditi svom protivniku. Svojom lijevom nogom Loughran je zaključao noge Taylora Lapilusa i pokušavao je nanositi štetu iz gornje pozicije. Dobro se Lapilus branio, ali prilikom ustajanja iz partera, Loughran je bio jako blizu uspostavljanja kontrole s leđa. Lapilus je ostao pribran, uspio je svući Irca sa svojih leđa i sredinom druge runde borba se nastavila u stojci. Loughran je odmah nastavio s pritiskom uz ogradu kaveza i tražio je novo rušenje. Lapilus se minutu prije kraja runde uspio odvojit iz klinča i preostalo mu je dovoljno vremena da konkretnijom štetom pokuša čak i ukrasti rundu. Lapilus je u stojci djelovao nešto konkretnije i tehnički profinjenije, ali druga runda vjerojatno je otišla na stranu Loughranea.

Treća runda započela je Loughraneovim udarcem u međunožje Lapilusa i uslijedila je kratka pauza. Agresivno je Lapilus ušao u meč nakon pauze, sjajno je pogodio ljevicom iz kontragarda, a Loughrane je reagirao novim pritiskom uz ogradu kaveza i pokušajem rušenja. Nije Loughrane uspijevao srušiti Lapilusa, a u stojci se mučio i nije uspijevao ugroziti Lapilusa. Podosta uporan bio je Irac s pokušajima rušenja i zapravo je u više navrata umrtvio borbu pritiskom uz žicu kaveza. Vrijedi spomenuti kako su obojica bili vrhunski pripremljeni i nisu niti sekunde djelovali iscrpljeno. Lapilus je u stojci bio jednostavno precizniji, eksplozivniji i konkretnije je pogađao. Sjajno je Francuz eskivirao većinu Loughraneovih pokušaja, a direktima je radio puno problema talentiranom Ircu. Iskustvo i kvaliteta Taylora Lapilusa pokazali su se prevelikim zalogajem za Caolana Loughrana i 27-godišnji Irac upisao je prvi poraz u karijeri (8-1-0).

Taylor Lapilus slavio je jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3), a ovo mu je 19. pobjeda u profesionalnoj karijeri. Lapilus je 2016. godine otpušten iz UFC-a nakon tri pobjede u četiri nastupa pod okriljem UFC-a, a vratio se na sjajan način. 31-godišnji Francuz odlična je akvizicija za bantam kategoriju, a vjerujemo da će i Caolan Loughran u narednim nastupima dokazati da zaslužuje svoje mjesto u UFC-u.

Rezultate ostalih mečeva preliminarnog dijela programa možete pročitati u nastavku ovog članka.

UFC Fight Night 226 - rezultati preliminarnog dijela priredbe

Taylor Lapilus def. Caolan Loughran via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Ange Loosa def. Rhys McKee via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28, 29-28)

Nora Cornolle def. Joselyne Edwards via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 29-28)

Farid Basharat def. Kleydson Rodrigues via submission (arm triangle choke) - R1, 4:15

Jacqueline Cavalcanti def. Zarah Fairn via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Linker
02. svibanj 2024 16:42