UFC

(VIDEO) Prolazi ispod radara, ali ovu borbu ne smijete propustiti: Prgavi Irac pokušat će ušutkati Francuze

Caolan Loughran

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Obračun dvojice boraca bantam kategorije mogao bi ukrasti ‘‘show‘‘ na večerašnjem UFC Fight Night 226 eventu

‘‘Main card‘‘ UFC-ovih evenata uvijek je u fokusu fanova i najzvučniji mečevi dio su tog glavnog dijela priredbe. To ipak ne znači da trebate propustiti ‘‘prelimse‘‘, jer gotovo svaki event ponudi nekoliko vrhunskih mečeva i na preliminarnom dijelu ‘‘fight carda‘‘.

Tako i današnji UFC-ov event u Parizu nudi jedan fantastičan meč u sklopu ‘‘prelimsa‘‘. Domaća uzdanica Taylor Lapilus (18-3-0) vraća se u UFC nakon sedam godina izbivanja. Podosta je nejasno zašto je UFC 2016. godine otpustio Lapilusa nakon tri poraza u četiri nastupa, ali Francuz nije previše očajavao, upisao je sedam pobjeda u osam nastupa te se uspješno vratio u UFC. Još prošle godine Lapilus je trebao nastupiti na UFC-ovom eventu u Parizu, ali zbog ozljede je otkazao nastup i sada je već podosta dugo izvan kaveza.

Posljednji nastup upisao je u četvrtom mjesecu prošle godine porazivši Demartea Penu, a tom pobjedom Lapilus je osvojio Aresovu titulu prvaka u bantam kategoriji. 31-godišnji borac iz Francuske danas se prvotno trebao boriti protiv Muina Gafurova, ali Gafurov je otkazao nastup zbog problema s vizom i Lapilus je dobio novog protivnika.

Na suprotnoj strani kaveza naći će se vrlo talentirani Irac Caolan Loughran (8-0). 27-godišnji Irac u UFC dolazi kao Cage Warriorsov prvak bantam kategorije, a sedam od ukupno osam svojih pobjeda upisao je prekidom. Pet puta slavio je nokautom, a dvaput je do pobjede došao ‘‘submissionom‘‘.

Mladi Irac nadimka ‘‘The Don‘‘ ne samo da je vješt unutar kaveza, nego posjeduje i karizmu kojom bi mogao postati novom velikom irskom zvijezdom unutar UFC-a. Gromoglasni zvižduci dočekali su Loughrana jučer na ceremonijalnom vaganju, ali mladi Irac nije se niti malo prepao neprijateljske publike u Francuskoj. U nekoliko navrata pokazao im je srednji prst i djelovao je više nego opušteno na sučeljavanju s osjetno iskusnijim Lapilusom.

‘‘Don‘‘ Caolan vidno uživa u svom UFC debiju i nema sumnje da će u kavezu pokušati priuštiti pravi ‘‘show‘‘. Irac inače trenira u Team Kaobonu, a radi se o dvorani stacioniranoj u Liverpoolu. Da, to je ona ista dvorana u kojoj trenira i Darren Till, a nerijetko i Tom Aspinall brusi formu u Team Kaobonu. Koliko samopouzdanja ima ovaj mladić, dovoljno govori njegova izjava kojom je najavio UFC-ov event u Parizu.

‘‘Ja sam najbolji borac na ovom eventu. (Ciryl) Gane? On ne zna grapplati .‘Thug Rose‘ (Namajunas)? Da, kako da ne. Spremam se ukrasti ‘show‘ u Parizu.‘‘, poručio je Irac, a nakon Iana Garryja, čini se da dobivamo još jednog talentiranog Irca unutar UFC-a.

Loughran je vrlo agresivan borac koji preferira odvesti borbu u parter, a zatim traži poziciju iz koje protivnika melje ‘‘ground and poundom‘‘. Nema Loughran problema niti s borbom u stojci, a njegov protivnik Taylor Lapilus ipak više preferira borbu na nogama. Treba ipak istaknuti kako je Lapilus šest od svojih 18 pobjeda upisao ‘‘submissionom‘‘ i njegove vještine u parteru definitivno nisu za podcijeniti.

Oba borca mogla bi igrati važnu ulogu unutar bantam kategorije u godinama koje slijede, a prava je šteta što se već sada moraju međusobno boriti. Šteta je jer će jedan morati izgubiti, ali mi kao fanovi ovog sporta definitivno ćemo uživati. Dodate li fantastičnu atmosferu koju će prirediti publika u Parizu tijekom ovog meča, dojam će biti samo još snažniji.

UFC Fight Night 226 započinje u 18:30h, a borba Lapilusa i Loughrana peta je po redu, neposredno prije ‘‘main carda‘‘ koji starta u 21:00h. Nemojte propustiti ovaj meč, kao niti ostatak sjajnog pariškog UFC eventa. Prijenos preliminarnog dijela eventa možete pogledati putem UFC Fight Pass servisa, a ‘‘main card‘‘ dostupan je na SK Fight kanalu.

Linker
02. svibanj 2024 16:39