UFC

Objavljeni su dobitnici bonusa noćašnje UFC 281 priredbe: Pereira je jedan od njih

 Dustin Poirier vs. Michael Chandler

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Niti jedna borba na ‘main cardu‘ nije otišla do sudačke odluke

Noćas održani UFC 281 donio je brojna uzbuđenja, ali nokaut Alexa Pereire nad dosadašnjim prvakom Israelom Adesanyom bez sumnje je zasjenio ostatak večeri. Iako ne treba zaboraviti na odličnu borbu između Dustina Poiriera i Michaela Chandlera, isto kao i finiš Weili Zhang nad Carlom Esparzom.

UFC 281 je zasigurno ispunio svačija očekivanja. Zanimljivo je to da niti jedna borba na ‘‘main cardu‘‘ nije otišla do sudačkih kartica, a mnoštvo finiša je bilo i na preliminarnom dijelu programa.

Nakon godinu i pol dana vratio se Dominick Reyes, ali bezuspješno jer ga je direktom nokautirao Ryan Spann, tako da mu je nanio čak četvrti poraz u nizu. S obzirom da je večer obilovala finišima, Spann nažalost nije bio nagrađen za nokaut.

Bonus za performans večeri odnijela je nova prvakinja Weili Zhang, a ‘‘submissionom‘‘ je u drugoj rundi pobijedila Carlu Esparzu. Nema se tu što puno za reći, Zhang je jednostavno bolja borkinja i Esparza tu nikakve šanse nije imala, a za to je i nagrađena sa 50 tisuća dolara.

Isti bonus kući je odnio i Alex Pereira. U petoj rundi borbe nokautom je pobijedio Israela Adesanyu i uzeo mu pojas u srednjoj kategoriji, a to im je ukupno bio treći ogled i po treći put je slavio Pereira. Adesanya je bio nadomak šeste obrane titule ali snaga udarca koju posjeduje Pereira je nešto što se nikada ne smije opisati.

Bonus za borbu večeri odnijeli su, tko drugi nego Michael Chandler i Dustin Poirier. Pobjedu je tu odnio Poirier ‘‘submissionom‘‘, ali i Chandler je u toj borbi itekako imao što za reći.

Linker
05. svibanj 2024 20:01