UFC

Jon Jones uzvratio Reyesu njegovim riječima: ‘Ili se trajno povuci ili se vrati u igru‘

Jon Jones i Dominick Reyes

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
‘‘Bones‘‘ je mudro sačekao Reyesov novi meč prije nego mu uzvrati na kritike

Više od godinu i pol pauze uzeo je Dominick Reyes nakon što ga je Jiri Prochazka brutalno nokautirao u petom mjesecu prošle godine. Reyesu je to bio treći uzastopni poraz, a drugi nokautom.

Pauza je bila neophodna za borca kojeg su do tada mnogi vidjeli kao ponajboljeg u poluteškoj kategoriji i za borca koji je po mnogima zaslužio pobijediti i Jona Jonesa. Najavljivao je Reyes uoči povratka kako nas čeka ‘‘2.0‘‘ verzija, odnosno poboljšana verzija Dominicka Reyesa.

UFC mu je ugovorio meč protiv Ryana Spanna na UFC 281 eventu, a Spann je kao 12-rangirani izazivač poluteške kategorije trebao poslužiti kao adekvatan protivnik za povratnički meč. Nažalost po Reyesa i njegove fanove, borba je potrajala 80 sekundi, a slavio je Spann brutalnim nokautom. Razočarani Reyes putem Instagram ‘‘storyja‘‘ oglasio se povodom tog poraza.

‘‘Bio sam gladan i željan pobjede u toj borbi, ali sam bio i nesmotren zbog toga. U redu sam i živim za borbu nekog drugog dana. Naučio sam još jednu lekciju. Čestitke Alexu Pereiri na nevjerojatnom nastupu kojim je postao prvak srednje kategorije. Bog je uvijek dobar. Hvala obitelji i prijateljima koji me podržavaju, kao i mom menadžerskom timu. Vratit ću se, samo se moram oporaviti od ovog i vraćam se. Hvala UFC-u i Dani Whiteu na prilici. Energija u dvorani bila je nevjerojatno i sjajan je osjećaj ponovno se vratiti u arenu.‘‘, rekao je Reyes koji pobjedu čeka od desetog mjeseca 2019. godina i nokauta protiv Chrisa Weidmana.

Često Reyes ističe kako mu se teško pomiriti s činjenicom da je izgubio od Jona Jonesa na bodove iako mnogi smatraju da je bio bolji u prve tri runde. Reyesu ne ide u korist činjenica da nakon toga nije izborio novi ‘‘title shot‘‘ i dokazao da pripada vrhu, nego je upisao tri uzastopna poraza nakon meča s Jonesom. Upravo Jones se oglasio na Twitteru odgorivši na ‘‘tvit‘‘ nepoznate osobe koja je napisala da je on ‘‘oduzeo Reyesu samopouzdanje‘‘.

‘‘Nisam mu uzeo samopouzdanje, jer on misli da me pobijedio. Možda u tome leži njegov problem.‘‘, napisao je Jones, a dodao je i ‘‘tvit‘‘ u kojemu je pokazao zabrinutost za Reyesa.

‘‘Ne znam je li točno reći da ga žalim, više bih rekao da sam zabrinut za njegovo zdravlje.‘‘, dodao je ‘‘Bones‘‘.

Inače, u tjednu uoči UFC 281 eventa, Reyes se jednom prilikom dotaknuo Jonesa i njegovog potencijalnog povratka, odnosno dugoočekivanog teškaškog debija.

‘‘Ili se trajno povuci ili vrati u igru. Što drugo može?‘‘, rekao je Reyes Jamesu Lynchu prilikom intervjua.

Naravno da su ti komentari dospjeli i do Jonesa, a Jon je pametno sačekao završetak Reyesove borbe, a zatim se osvrnuo na tu izjavu.

‘‘Ili se povuci trajno ili se vrati u igru‘. To je bila njegova poruka meni u jednom od njegovih intervjua, a to je sada moja poruka njemu.‘‘

Reyes uistinu treba prestati razmišljati o tome da je bio blizu pobjede protiv Jonesa i treba se okrenuti novim izazovima. Njegove fizičke vještine su fantastične, a više puta dokazao je i posjedovanje sjajnih borilačkih vještina. Preostaje mu vratiti vjeru u sebe i svoje mogućnosti, jer sigurno može puno toga pružiti u poluteškoj kategoriji.

Linker
02. svibanj 2024 23:07