UFC

Serra se iznenada umirovio kao ‘cornerman‘, iza svega stoji Sterlingova odluka: ‘Povrijedio me....‘

Aljamain Sterling i Matt Serra
 Instagram
‘Stvarno ćeš u kutu imati nekoga s kime si radio tri mjeseca, a ja sam s tobom proveo sedam godina?‘

Aljamain Sterling prošlog je vikenda postao UFC-ov prvak, prvi koji je do pojasa stigao diskvalifikacijom svog suparnika, a to je učinio bez prisustva svog dugogodišnjeg trenera Matta Serre.

Ako ste gledali UFC 259, konkretno borbu Sterlinga i Petra Yana, onda ste možda primijetili da se u kutu novopečenog prvaka uz Raya Longa nije nalazio popularni Serra. Bila je to, naime, odluka samog Sterlinga koji se pred najveći meč u karijeri odlučio na određene promjene.

"Nazvao sam Alja čim sam saznao da mu neću biti u kutu. Osjećao sam se glupo jer sam ga prije toga nazvao i ostavio mu lijepu poruku. A onda primim poziv od Longa koji me upitao, 'Kako to da mu nisi u kutu? Pa to je tvoj tim'. Samo sam odgovorio, 'Pa hajde ti to meni je*eno objasni'", započeo je ovu temu Serra u UFC Unfiltered podcastu.

"Nisam se htio uoči borbe poigravati s njegovom glavom, stoga ga nisam napadao zbog te odluke. Samo sam ga nazvao i ostavio mu poruku u kojoj sam rekao, 'Volim te i ovdje sam ako me zatrebaš'. U jednom mi je trenutku on poslalo poruku i rekao da će me nazvati, ali nisam ga čuo tri dana. Ne želim biti preosjetljiv, ali što mislite, kako sam prespavao te noći? Jednostavno sam povrijeđen. Znam da je zaposlen i da se svašta događa, ali moram dovraga znati što mi je činiti."

Umjesto Serre, Sterling je izabrao Erica Nicksicka, trenera iz Xtreme Couture dvorane s kojim je i proveo dio priprema za ovaj meč. Matt, kako sam kaže, u potpunosti razumije to što je Aljamain u ovo doba pandemije i otežanim uvjetima rada angažirao pomoć novih ljudi, no, ovakav potez ipak nije očekivao.

"Nemam ništa protiv Erica Nicksicka, dobar je to lik koji nije nimalo kriv što je Aljo stigao kod njega. Ali... Zar ćeš stvarno u kutu imati nekog tipa s kojim radiš tri mjeseca, a ja sam s tobom proveo sedam godina? Ako to želiš, onda razumijem. Jednostavno ne mogu izbjeći taj osjećaj manjka poštovanja. Otkako se on priključio UFC-u, možete reći da sam propustio jedan njegov sparing u sedam godina. Volim sve uključene u ovu priču, ali nakon određenih odluka dolaze i posljedice. Shvaćam i da nitko nije htio ništa govoriti jer mu nisu htjeli poremetiti mir uoči borbe, ali istovremeno, ja bih se drugačije ponio da sam bio u njegovoj poziciji."

Nedugo nakon što je objasnio zašto ga nismo gledali u Sterlingovom kutu, bivši UFC-ov prvak u velter kategoriji objavio je da ga više nećemo gledati kao 'cornermana'.

"Možda je najbolje da se povučem na vrhuncu. Uvijek ću biti u njegovom kutu, samo neću biti fizički prisutan. A to nije bio moj izbor. Stoga se povlačim iz te čitave 'cornerman' priče", zaključio je Serra.

Linker
27. travanj 2024 07:14