UFC

‘Spreman sam osvojiti još jedan naslov! Čvrsto vam obećajem, završit ću prvaka i odnijeti pojas kući!‘

Deiveson Figueiredo

 JUSTIN RENFROE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Justin Renfroe/zuma Press/profimedia
Riješio je Roba Fonta jednoglasnom odlukom sudaca

Brazilski borac, po novome bantamaš, Deiveson Figueiredo neće tražiti borbu za UFC naslov, ali ako do toga dođe, više je nego spreman za tu priliku.

Figueiredo (21-3-1, 10-6 UFC) napravio je uspješan debi u kategoriji kada je sinoć pobijedio Roba Fonta (20-7 MMA, 10-3-1 UFC) jednoglasnom odlukom sudaca na "main cardu" UFC on ESPN 52 priredbe. Iako je to bila njegova prva borba u diviziji, bivši prvak u muha kategoriji već se osjeća spremnim za borbu za naslov UFC bantam kategorije.

"Budući da sam bivši prvak, ako me stave tamo da se borim za naslov, super sam spreman za to. Ja sam bivši prvak u nižoj diviziji, gdje ima nevjerojatnih boraca. Pokazao sam da to zaslužujem. Font je jedan od najboljih u diviziji, a dobio sam ga i želim se testirati. Ako mi daju priliku za napad na titulu, prihvatit ću", rekao je na konferenciji za medije nakon borbe.

Trenutačno, Sean O‘Malley drži naslov u diviziji, a svoju prvu obranu trebao bi imati u ožujku u revanšu protiv Marlona Vere te bi taj meč trebao predvoditi UFC 299. Ako O‘Malley zadrži svoju titulu, Figueiredo je uvjeren da ga može zaustaviti ako dobije priliku.

"Sean O‘Malley ima izvrstan ‘striking‘, ali vjerujem u svoj tim i našu strategiju. Treniram s Henryjem Cejudom, jednim od najboljih u diviziji i inteligentnim tipom kada je u pitanju strategija. Ja sam tip koji ima dosta dobar jiu-jitsu. Zaista sam ‘grappler‘, ali nikad ga nisam volio koristiti. Ja sam tip kojemu bi trebalo dosta udaranja u oktogonu jer se volim tući. Svakako, napravio bih sjajnu borbu protiv Seana O‘Malleyja. Da se borim s njim i odemo u parter, dokrajčio bih ga, siguran sam u to", zaključio je.

Linker
23. travanj 2024 10:22