UFC

Stephen Thompson zaprijetio budućim protivnicima: ‘Budite točni na vagi ili se meč neće dogoditi!‘

 Stephen ”Wonderboy” Thompson

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
U tom slučaju se mora zadovoljiti novcem za kamp i pripreme, a ne tražiti iznos koji bi dobio da je nastupio, a pritom i pobijedio

‘‘Wonderboy‘‘ Thompson je dan prije UFC 291 priredbe na sebe privukao pažnju borilačke zajednice. Na toj priredbi se trebao boriti protiv Michela Pereire koji se na vaganju pojavio pretežak za nešto više od kilograma, tako da je Thompson odbio meč, a odbio je i zamjenskog protivnika.

Nakon toga je tražio da ga UFC isplati kao da se borio, odnosno 250 tisuća dolara. Neki su kritizirali UFC što to ne želi ispuniti, no činjenica jest da se nije borio i da ne može dobiti taj novac. Platit će mu kamp i pripreme, a Thompson je budućim protivnicima poručio da ubuduće budu točni na vaganju, inače ništa od borbe.

‘‘Dajem priliku tipu koji je na 15. mjestu da dođe gore i bori se protiv mene, što su tipovi činili i u prošlosti za mene. Johnny Hendricks, Rory MacDonald, ja nisam bio ni rangiran kad su mi dali priliku. Ja sam to isto napravio za puno likova, primjerice Vicentea Luquea i Geoffa Neala. Čak i protiv Michela Pereire, ali dobio sam šamar u lice kad nije skinuo kilažu‘‘, rekao je Thompson u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Kada potpišete taj ugovor, dajete svoju riječ, koja izgleda ljudima danas ne znači puno. Ali meni znači. Dao si riječ da ćeš po ugovoru učiniti sve da se borba dogodi, a jedna od tih stvari jest da ćeš skinuti kilažu. Za sve buduće protivnike; skinite kilažu inače od borbe neće biti ništa‘‘, dodao je.

Thompson je imao puno pravo odbiti meč jer se Pereira pojavio iznad ograničenja kategorije, a isto tako je imao puno pravo odbiti i zamjenskog protivnika. No, u tom slučaju se mora zadovoljiti novcem za kamp i pripreme, a ne tražiti iznos koji bi dobio da je nastupio, a pritom i pobijedio.

Linker
22. travanj 2024 22:42