UFC

Svi su oni imali UFC debi na današnji dan 2013. godine, a kasnije su ostvarili velike karijere

Yoel Romero

 Screenshot(youtube, Ufc)
Svoje posljednje borbe prije UFC-a odradili su unutar Strikeforce organizacije

Na današnji dan 2013. godine mogli smo svjedočiti UFC debiju mnogih današnjih zvijezda. Nakon što je Strikeforce u siječnju 2013. godine održao svoj posljednji event, većina boraca počela se boriti unutar UFC octagona. Od imena koja valja napomenuti tu su Daniel Cormier, Jorge Masvidal, Yoel Romero, Gilbert Melendez i Josh Thomson.

Daniel Cormier svoj UFC debi odradio je protiv Franka Mira gdje je odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Prije toga Cormier je u sklopu Strikeforce organizacije pobjeđivao poznata imena kao što su Dion Staring, Josh Barnett, Antonio Silva, Jeff Monson te Soa Palelei. Sve mečeve odrađivao je u teškoj kategoriji te postao pobjednik Grand Prix Tournamenta. Nakon dolaska u UFC Cormier se spustio u polutešku kategoriju kako bi izbjegao potencijalnu borbu protiv svog prijatelja Caina Velasqueza. Kasnije je osvajao naslove UFC prvaka u poluteškoj i teškoj kategoriji.

Jorge Masvidal pod okriljem Strikeforcea borio se 4 puta, a također je neko vrijeme proveo u Bellatoru i drugim manjim organizacijama. Na UFC debiju dočekao ga je Tim Means kojeg je pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Yoel Romero prije dolaska u UFC odradio je tek 5 borbi, od kojih je izgubio onu najvažniju pod okriljem Strikeforcea protiv Rafaela Cavalcantea. Nakon prelaska u UFC nanizao je 8 pobjeda i slovio kao jedan od najopasnijih boraca u UFC-u općenito.

Gilbert Melendez u svom UFC debiju imao je vatreno krštenje protiv Bensona Hendersona što je ujedno bila i glavna borba večeri. Melendez je pojas prvaka Strikeforcea branio 4 puta i ovo je bila svojevrsna borba UFC-ovog prvaka protiv Strikeforce prvaka. Pobjedu je odnio Henderson podijeljenom odlukom sudaca, a mnogi i danas tu pobjedu smatraju diskutabilnom.

Josh Thompson se nije pretjerano proslavio dolaskom u UFC, iako mu se mora priznati da se borio protiv stvarno velikih imena. U debiju je pobijedio Natea Diaza, a zatim upisao 4 poraza u idućih 6 nastupa.

Linker
27. travanj 2024 01:29