UFC

UFC ugovorio fenomenalan brazilsko-kineski okršaj velter kategorije

Elizeu Zaleski Dos Santos
UFC će krajem kolovoza održati svoj novi event u Kini, a publici u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta namijenili su borbu za titulu u kojoj će nastupiti njihova sunarodnjakinja. No, program treba popuniti i nekim drugim jakim borbama, a jedna takva ovih je dana potvrđena.

Prije nego što je Weili Zhang svojim impresivnim nastupima skočila sve do pozicije UFC izazivačice te će se 31. kolovoza u Shenzhenu boriti za titulu protiv Jessice Andrade, najimpresivniji kineski predstavnik u UFC-u bio je Li Jingliang (16-5, 8-3 UFC). Ovaj borac velter kategorije oduševio je svojim stilom borbom i na račun njega mu je gotovo svaka borba ponudila uzbuđenje. Tome posebno svjedoči čak četiri bonusa u posljednjih pet borbi. Tako ne treba čuditi što će se on također boriti krajem idućeg mjeseca na spomenutom eventu.

31-godišnji Jingliang slavio je u šest od posljednjih sedam borbi, a osim toga se radi i o jednom od aktivnijih UFC boraca. 2017. i 2018. godine borio se po tri puta pa iz tog razloga čudi podatak kako će mu borba u Shenzenu biti prva ove godine. No, svakako i najveća u karijeri budući da će protiv fenomenalnog borca tražiti svoje mjesto u rankingu velter kategorije i priliku za velikom borbom u skorije vrijeme.

Kineskom borcu na gostujuću teren dolazi Elizeu Zaleski Dos Santos (21-5, 7-1 UFC). Ovaj 32-godišnjak koji s potpunim pravom nosi nadimak "Capoeira" je poražen tek u svom prvom UFC nastupu, nakon čega je nanizao sedam uzastopnih pobjeda, od toga tri puta zaradivši bonus za borbu večeri. Dvije od posljednje tri pobjede upisao je atraktivnim nokautima udarcima nogom i nevjerojatno je kako za njih nije dobio bonuse, a u svom posljednjem nastupu gušenjem je savladao Curtisa Millendera. Ti rezultati doveli su ga do 14. mjesta ljestvice izazivača velter kategorije, no umjesto prilike za napad prema Top 10, Elizeu će morati svoju poziciju braniti protiv opasnog Kineza.

No, rijetko koji fan će se pobuniti na ovu borbu, jer ona svakako u startu obećava spektakularan okršaj između dva agresivna i uvijek zanimljiva borca. Mjesto na glavnom programu eventa u Shenzhenu im je garantirano.

Linker
28. travanj 2024 02:07