UFC

Umirovljeni borac predviđa prvi poraz Iana Garryja: ‘Vidjeli smo da može biti uzdrman, a ovaj tip šalje na spavanje‘

Ian Garry

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
26-godišnji irski velteraš bit će na pravom testu svojih sposobnosti

Težak, zapravo najteži ispit u dosadašnjoj karijeri čeka Iana Garryja u njegovom sljedećem nastupu. 26-godišnji Irac borit će se 9. ožujka (treći mjesec) na UFC 299 eventu, a protivnik će mu biti Geoff Neal (15-5-0, 7-3 UFC).

33-godišnji Neal trenutno je osmi u poretku izazivača unutar velter kategorije. Nešto je iskusniji od Garryja, dugo već kotira kao top 10 velteraš, a posjeduje i zastrašujuće fizikalije.

Garry se dosad nije borio s protivnicima koji se nalaze unutar top 10 i zato je Neal njegov najteži dosadašnji ispit. Neporaženi Irac bit će na pravom testu svojih sposobnosti, a umirovljeni borac Josh Thomson smatra da će Garry prvi put u karijeri osjetiti gorčinu poraza.

‘‘Naginjem ka Geoffu Nealu. Vidjeli smo da Ian Garry može biti uzdrman (protiv Kenana Songa, op.a.), ali uspio je preživjeti, vratio se i pobijedio je u tom meču. Međutim, Geoff Neal nije konvencionalan borac. On borbu učini ‘prljavom‘, unese vam se u lice te inicira agresivnu borbu. Ian Garry nije svjetska kickboksačka klasa, ali dobar je kickboksač, dobar je u stojci. Kako će se nositi s Geoffom Nealom? On baca snažne udarce, ići će prema naprijed, i vršit će pritisak. Ako vas pogodi, šalje vas na spavanje. Vidjeli smo da Garry može biti uzdrman, a njegova obrana u parteru bila je užasna. Katastrofalno je izgledao.‘‘, objasnio je Thomson u najnovijoj epizodi ‘‘Weighing In‘‘ podcasta koji vodi s Johnom McCarthyjem.

Upravo to smo i navodili na početku članka, Geoff Neal više je nego ozbiljan test i predstavlja prijetnju na više različitih načina. Ipak, Ian Garry ima ambiciju postati prvakom, a Geoff Neal je prepreka koju mora prijeći ako želi dogurati do samog trona.

Linker
08. svibanj 2024 21:55