UFC

Vicente Luque nakon krvarenja u mozgu dobio dozvolu za povratak: ‘Osjećam da sam na 100 posto‘

 Vicente Luque 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Što reći osim da se nadamo kako će Luque biti dobro i da takvo stanje neće ostaviti neke trajne posljedice za njega. Krvarenje u mozgu je izrazito opasna stvar te se nadamo da je maksimalno pregledan

Ponekad svi zaboravimo koliko ovaj sport može biti brutalan i opasan, a to je na svojoj koži nedavno doživio Vicente Luque. Prošle godine se na UFC Vegas 59 priredbi borio protiv Geoffa Neala, a izgubio je nokautom u trećoj rundi. Međutim, poraz mu je bio najmanji problem jer je doživio ono čega se svi pribojavaju.

Taj nokaut mu nije nanio samo poraz u kavezu, nego je Luque kao posljedicu doživio krvarenje u mozgu. Bilo je to u osmom mjesecu prošle godine, a bila je to po život opasna situacija koja je mogla završiti jako loše za Luquea. Atletska komisija države Nevade mu je odredila suspenziju od minimalno godinu dana, ali dobre vijesti su da je Luque u potpunosti oporavljen i da se smije ponovno boriti.

Vicente je morao biti pod konstantnim nadzorom liječnika te je komisiji morao dostaviti rezultate raznih pretraga:

‘‘Nisam siguran zašto je sve pomaknuto, ali vjerujem da je dio do toga što me je komisija tražila da uradim dodatne pretrage nakon borbe jer sam inicijalno dobio šest mjeseci suspenzije. Mogao sam se boriti već u drugom mjesecu, ali tražili su me da radim dodatne pretrage da budu sigurni da sam na sto posto. Tako se osjećam, vjerujem da će sve biti dobro. Željeli su da čekam godinu dana nakon te borbe‘‘, rekao je Luque za ‘‘MiddleEasy‘‘.

Što reći osim da se nadamo kako će Luque biti dobro i da takvo stanje neće ostaviti neke trajne posljedice za njega. Krvarenje u mozgu je izrazito opasna stvar te se nadamo da je maksimalno pregledan.

Linker
08. svibanj 2024 23:48